Filters

Filters

  • Meer Levertijd  

Dick Bruna

Dick Bruna (1927- 2017) is wereldwijd bekend bij jong en oud. Bruna begon met tekenen in 1940 en illustreerde onder andere de boeken uit de Zwarte Beertjes-serie. In zijn latere carrière maakte Bruna een groot aantal prentenboeken en werd hij geestelijk vader van onder meer Eegje egel, Lotje, Gobe, het hondje Snuffie, Betje big, de beertjes Boris en Barbara en natuurlijk Nijntje. Het oeuvre van Dick Bruna kenmerkt zich door een eenvoudige en directe tekenstijl. Dick Bruna publiceerde 120 prentenboeken. Naast prentenboeken, ontwierp Bruna ook nog eens meer dan tweeduizend boekomslagen, ruim honderd affiches en tientallen briefkaarten en prenten. De Bruna-collectie van het Centraal Museum bestaat uit meer dan 1.200 werken en groeit nog steeds. Het Centraal Museum heeft de collectie in langdurig bruikleen.

Lees meer

Marianne Busser

Marianne Busser & Ron Schröder schrijven teksten voor Bobo en Okki en voor het tv-programma Sesamstraat. Inmiddels hebben ze al meer dan tweehonderdvijftig boeken en ruim duizend kinderliedjes geschreven. En ze zijn nog lang niet uitgeschreven!

Kijk voor meer informatie ook eens op www.mariannebusser-ronschroder.info.

Lees meer

Ted van Lieshout

Ted van Lieshout (1955) is schrijver, dichter en tekenaar. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, in 2009 met de Theo Thijssenprijs voor het hele oeuvre.

Lees meer

Mies van Hout

Mies van Hout is opgegroeid in Hapert, een dorp in Brabant. Haar vader vertelde zelfbedachte verhalen en ze las heel veel boeken. Maar nog leuker vond ze het om te tekenen.

Toen ze 12 was wist ze dat ze later tekenaar wilde worden. En dat is nooit meer veranderd. 'Eerlijk gezegd zou ik niet weten wat ik anders zou moeten worden.'

Nu woont ze in Tynaarlo. Dat is een klein dorpje in het noorden van Drenthe. De omgeving hier is prachtig en 's winters komen er eekhoorntjes in onze tuin.

Sinds 1989 werkt ze als freelance illustrator en grafisch ontwerper. Maar in de loop van de jaren is ze steeds meer kinderboeken gaan illustreren. En dat is wat ze het allerliefste doet. 'Dus ik ben wel een geluksvogel, vind ik zelf.'

Lees meer

Julia Donaldson

Julia Donaldson is geboren in een wijk in Noord-Londen. In deze buurt heeft zij haar jeugd doorgebracht. Toen Julia vijf jaar oud was, schreef zij haar eerste verhaaltje. Dit ging over een konijntje. Op latere leeftijd studeerde Julia aan de universiteit van Bristol. Nadat zij haar diploma had gehaald, schreef ze enkele jaren kinderliedjes voor de Engelse televisiezender BBC. Behalve het schrijven van liedjes, hield Julia zich ook bezig met het schrijven van kinderboeken.

Tegenwoordig woont Julia samen met haar man en drie zonen in Glasgow. Julia Donaldson is een geliefde schrijfster. Samen met illustrator Axel Scheffler maakt ze hele leuke kinderboeken. Daarnaast schrijft zij nog steeds kinderliedjes en bezoekt ze scholen om verhalen voor te lezen en toneelworkshops te geven.

Lees meer