Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer
Filters

Filters

  • Meer Levertijd  

Ted van Lieshout

Ted van Lieshout (1955) is schrijver, dichter en tekenaar. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, in 2009 met de Theo Thijssenprijs voor het hele oeuvre.

Lees meer

Arend van Dam

Op 24 juni 1953 werd Arend geboren in Maassluis, een plaatsje aan de Waterweg, tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Daar hefft hij tot zijn achttiende gewoond. Daarna volgde hij een opleiding tot maatschappelijk werker in Baarn. Hij behaalde er zijn diploma en vond meteen werk in de drugshulpverlening in Utrecht. Pfff, dat was zwaar werk!
Zijn eerste boek schreef hij pas toen hij op zijn achtentwintigste vader werd. Het is een handboek voor vaders: Een beetje zwanger. Sindsdien heeft hij de smaak te pakken en van het schrijven zijn beroep gemaakt. Het mooiste - vrije - beroep van de wereld!

Lees meer

Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk – dropverslaafd tijdens het schrijven en zodra een boek klaar is, trekt ze de champagne open – is fulltime schrijfster en onderwijs-adviseur voor kinderen met leesmoeilijkheden. Ze heeft meer dan 200 boeken geschreven. Met de MZZLmeiden-serie vestigde zij definitief haar naam als jeugdboekenauteur.
Ze won met MZZLmeiden de Tina Bruna Award, werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury en er zijn plannen om de serie te verfilmen. Marion bezoekt regelmatig scholen en geeft lezingen aan ouders en leerkrachten.
Geboortedatum: 7 mei 1959; Geboorteplaats: Amsterdam
Ze is getrouwd met Ed, heeft twee zoons: Rimme (1990) en Jard (1997)

Naast schrijver is ze leerkracht, pr-Medewerkster (van 1992 tot 1999), remedial teacher, copywriter, voorlichtster. Haar hobby’s zijn schilderen, lezen, koken en op vakantie gaan. Verder houdt ze van (Computer)spelletjes doen, gezelligheid en lezen. Marion heeft een hekel aan strijken, spruitjes, ruzie en wachten in een rij/file.
Ga voor meer informatie naar: www.marionvandecoolwijk.nl, www.mzzlmeiden.nl

Lees meer

Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen (Den Haag, 1952) verhuisde op haar twaalfde naar Brussel. Thuis werd er veel gelezen, muziek gemaakt en toneel gespeeld en ze schreef en tekende als achtjarige haar eigen huiskrant. In Antwerpen - en later in Brussel - studeerde Joke grafische technieken aan de kunstacademie. Ze studeerde ook geschiedenis aan de universiteit.

In 1978 verscheen haar eerste boek, De appelmoesstraat is anders. Haar tweede prentenboek, Een huis met zeven kamers, werd in 1980 dubbel bekroond: het Gouden Penseel voor de illustraties en een Zilveren Griffel voor de tekst. In 1986 overkwam haar iets vergelijkbaars: Deesje werd bekroond met een Gouden Griffel en een Zilveren Penseel. Later werd het boek nog bekroond met de Deutsche Jugendliteraturpreis. De metro van Magnus werd in 1982 bekroond met een Zilveren Griffel. In 2009 werd Een halve hond heel denken bekroond met een Zilveren Griffel.

Twee keer werd Joke van Leeuwen gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk te maken. In 1988 werd dat Duizend dingen achter deuren en in 1993 Het weer en de tijd. In 2000 werd haar kinderboekenoeuvre met de Theo Thijssenprijs bekroond.

Naast haar boeken voor kinderen en haar dichtbundels en romans voor volwassenen (want die schrijft ze ook) maakt Joke van Leeuwen haar eigen theaterprogramma's en treedt daarmee op. In 2010 ontving Joke van Leeuwen de Gouden Ganzenveer, een culturele prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon of instituut vanwege zijn of haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland.

Het verhuizen zit er bij Joke van Leeuwen nog steeds in. Ze woonde met haar man en haar zoon in Amersfoort, Kerkrade en Maastricht, en nu is ze weer terug in Antwerpen.

Lees meer

Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper (Amsterdam, 1952) is al vijfendertig jaar schrijver. Hij schreef meer dan veertig boeken, waarvan vele zijn bekroond en verschillende verfilmd. Zo maakte Het zakmes furore als televisieserie én als bioscoopfilm, samen goed voor maar liefst veertien prijzen, waaronder een Emmy Award. Daarnaast schrijft Sjoerd Kuyper teksten voor televisieseries, films en theatervoorstellingen.

Lees meer