Kernkwaliteiten van leidinggeven

A. Bekman • Paperback

€ 32,50

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Genomineerde voor de OOA-prijs (Orde van organisatiekundigen en -adviseurs). Uit het juryrapport OOA boek van het jaar 2004: 'Een inspirerend boek dat concreet wordt over het onderwerp 'leiderschap'. Met name de aandacht voor het horizontale perspectief is voor het OOA lid zeer relevant. Het sluit uitstekend aan bij de nieuwe organisatievormen die zich de laatste jaren hebben ontwikkeld. Het boek laat zien hoe de leidinggevende zich binnen de horizontale vormen van organiseren dient op te stellen'.

In de wereldeconomie van de eenentwintigste eeuw raken allen steeds sterker met allen verbonden.
Daarbij worden organisaties in toenemende mate de dominante instituten van onze netwerksamenleving.
In netwerken zijn oude, vertrouwde opvattingen over leidinggeven niet langer toereikend. Het verticale perspectief biedt onvoldoende mogelijkheden om adequaat in te spelen op de veelkleurige invloeden van buiten en binnen de organisatie. Medewerkers verlangen impulsen en geen orders van hun leidinggevende.

Adriaan Bekman geeft een nieuwe visie op leidinggeven. Hij daagt de lezer uit de vaste kaders van het verticale leidinggeven, met z¿n nauw omschreven posities, bevoegdheden en verantwoordelijkheden te verlaten.
Het vraagt moed de ruimte van het horizontale leiding-geven te betreden. In die ruimte vinden we wel de nieuwe perspectieven voor ondernemerschap, de inspiratie voor een creatief samenspel met anderen.

Kernkwaliteiten van leidinggeven laat zien hoe horizontaal leidinggeven een appèl doet op de persoonlijkheid van de leidinggevende en op de creatieve interactie met talrijke betrokkenen. Het leert je zelfgeschapen instrumenten in zelf gekozen kaders gericht uit te zetten. Daarmee is het een boek voor alle leidinggevenden die het aandurven de vrije ruimte te gaan zien, op te zoeken en in te vullen.

Adriaan Bekman adviseert organisaties in binnen- en buitenland, geeft leiding aan adviesbureaus in Finland en Italië en doceert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Roma Tres."

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)A. Bekman
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023240273
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's133
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 147 x 10 mm.
Gewicht265 gr.  

Recent bekeken producten