Kamp in de jungle

Joyce Pool • Hardcover eci.nl lezers

€ 7,50

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer

Kamp in de jungle is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

`Terug! De vinger van de marinier verschoof wat om de trekker. De man meende het. Hij zou hem ter plekke neerschieten.
Met een ruk draaide Dieter zich weer om naar de loopplank. Wat was erger: een kogel in zijn rug of uiteengescheurd worden door een Japanse torpedo? Dood was dood. Toch? Maakte het uit hoe je ging? Iedereen wist dat de Japanners in de wateren rond de Indische eilanden lagen te wachten op verse prooi.

De Nederlandse jongen Dieter en zijn vader hebben al anderhalf jaar in een kamp op Java gezeten, als ze op een dag met vele andere gevangenen als vee in een boot worden geladen. Dieters vader is aan het begin van de oorlog zonder enig proces of verhoor opgepakt. De reis per boot is vreselijk, maar op de plaats van bestemming, een kamp in de jungle van Suriname, is het nog erger. Zonder zijn vriend Kuif zou Dieter het niet uithouden. En gelukkig heeft hij nog steeds wat papier en potloden om te kunnen tekenen

In het kamp Jodensavanne werden vanaf 1942 door de regering van Nederlands-Indië 'onvaderlandslievende' individuen opgesloten. Mensen die met Hitler sympathiseerden, maar ook onschuldigen. Dieters verhaal is schokkend en aangrijpend - en gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen.

Details:

Auteur(s)Joyce Pool
UitgeverijLeopold
ISBN9789025855413
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's130
LeeftijdsindicatieVanaf 10 jaar
Verschijningsdatum
Afmetingen221 x 146 x 21 mm.
Gewicht337 gr.

Recent bekeken producten