Kaddisj voor een kut

Dimitri Verhulst • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Kaddisj voor een kut is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In zijn autobiografische roman 'Kaddisj voor een kut' vertelt Dimitri Verhulst op een rauwe en genadeloze manier over het leven in een jeugdinstelling. Geïnspireerd door de wanhoopsdaden van ex-instellingskinderen laat Verhulst zien hoe het is om op te groeien in zo’n omgeving.

Dit boek in de pers

In Kaddisj voor een kut zie je Verhulst op zijn best, misschien wel beter dan ooit: hij is scherp, empathisch en (ja, het kan dus wel) subtiel. Het is een van de beste Nederlandse prozateksten van 2014. (…) Pijnlijk ontroerend.  
NRC  

Fraaie zinnen (…) Als het waait, schrijft Verhulst niet dat het waait, maar dat ‘de wind een herfstige geldingsdrang in jouw nadeel heeft. Als een klok het doet, tikt hij niet, maar ‘weerlegt hij gans de middagglansrijk dat het even niet meer zou zijn dan een flits  
De Volkskrant  

[Een boek] dat ik na lezing niet kan vergeten: Dimitri Verhulsts Kaddisj voor een kut. Zijn lied van angst en (vergeefse) hoop. (…) Verhulst bedient zich van taal die veerkrachtig en vitaal is. Zo barok als het gewonnen leven. Verkillend mooi.  
Vrij Nederland  

De herinneringen zijn rauw en bitter, de taal is hard en direct. De formuleerkunst van Verhulst is nog altijd fenomenaal, maar de humor is gitzwart geworden. (…) Superieur.  
Leeuwarder Courant  

Hier is iemand aan het woord die meedogenloos de hypocrisie van onze maatschappij blootlegt en vanuit het diepst van zijn ziel schrijft. (…) Een boek waar je het koud van krijgt.  
NOORDHOLLANDS DAGBLAD  


Reviews & recensies

Een indrukwekkende, prachtig geschreven, donkere en deels autobiografische roman.

Titels die je in je maag stompen, daar zit het meestal wel goed mee bij Dimitri Verhulst. Na De helaasheid der dingen en Godverdomse dagen op een godverdomse bol verscheen dit jaar Kaddisj voor een kut. Een indrukwekkende, prachtig geschreven, donkere en deels autobiografische roman over het leven in een jongerentehuis waar de afwezigheid van ouderlijke liefde het dagelijkse leven beheerst. In het superieure titelverhaal van het boek kijkt de verteller terug naar zijn tijd in de instelling terwijl hij de begrafenis bezoekt van de zestienjarige Gianna die is overleden na een sprong uit het raam. De rauwe, nietsontziende schrijfstijl van Verhulst sleurt je mee in een vertelling waarin vlijmscherp wordt afgerekend met ouders die hun kinderen verwaarlozen. Het is een verhaal dat je in een ruk uitleest. Als bittere toegift volgt nog het korte verhaal De aankomst in de bleke morgen waarin twee ex-instellingskinderen hun kinderen vermoorden. Gebaseerd op krantenverhalen en opgediend in nuchtere en tegelijkertijd gruwelijke monologen.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over ouderschap
  • boeken over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Dimitri Verhulst
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025447151
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen206 x 132 x 20 mm.
Gewicht272 gr.  

Recent bekeken producten