Kaddisj voor een kut

Dimitri Verhulst • Hardcover

Vanaf € 10,05

Alleen tweedehands beschikbaar

Zet op verlanglijstje

Dit boek in de pers

In Kaddisj voor een kut zie je Verhulst op zijn best, misschien wel beter dan ooit: hij is scherp, empathisch en (ja, het kan dus wel) subtiel. Het is een van de beste Nederlandse prozateksten van 2014. (…) Pijnlijk ontroerend.  
NRC  

Fraaie zinnen (…) Als het waait, schrijft Verhulst niet dat het waait, maar dat ‘de wind een herfstige geldingsdrang in jouw nadeel heeft. Als een klok het doet, tikt hij niet, maar ‘weerlegt hij gans de middagglansrijk dat het even niet meer zou zijn dan een flits  
De Volkskrant  

[Een boek] dat ik na lezing niet kan vergeten: Dimitri Verhulsts Kaddisj voor een kut. Zijn lied van angst en (vergeefse) hoop. (…) Verhulst bedient zich van taal die veerkrachtig en vitaal is. Zo barok als het gewonnen leven. Verkillend mooi.  
Vrij Nederland  

De herinneringen zijn rauw en bitter, de taal is hard en direct. De formuleerkunst van Verhulst is nog altijd fenomenaal, maar de humor is gitzwart geworden. (…) Superieur.  
Leeuwarder Courant  

Hier is iemand aan het woord die meedogenloos de hypocrisie van onze maatschappij blootlegt en vanuit het diepst van zijn ziel schrijft. (…) Een boek waar je het koud van krijgt.  
NOORDHOLLANDS DAGBLAD  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over ouderschap
  • boeken over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Dimitri Verhulst
ISBN9789025443559
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht700 gr.

Recent bekeken producten