Jongens & Meisjes

Rene Diekstra • Paperback

€ 14,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Deze special over verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meisjes,
vertaalt wetenschappelijke kennis over ontwikkeling en opvoeden naar de praktijk van alledag.

Vooraanstaande onderzoekers als Louis Tavecchio, Jelle Jolles, Carolien Gravesteijn en René Diekstra geven op een laagdrempelige manier belangrijke inzichten weer waar uiteenlopende groepen en beroepen hun voordeelmee kunnen doen. Zoals professionals in de jeugd(gezondheids)zorg die ouders ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. En zoals (aankomende) leerkrachten die altijd weer bezig zijn een goedevenwicht te vinden tussen onderwijs aan en opvoeding van kinderen op hun school.

Door in te spelen op de uiteenlopende behoeftes en ontwikkelingsgangen van jongens en meisjes, en door hun ouders en andere verzorgers daar deelgenoot van te maken, kunnen zij een sleutelrol spelen in het voorkomen van problemen en het bevorderen van gezondheid en talentontwikkeling bij jeugdigen.

Redactie:
Carolien Gravesteijn, is lector Ouderschap & Ouderbegeleiding aan de Hogeschool Leiden en senior-onderzoeker aan De Haagse Hogeschool bij het lectoraat Jeugd & Opvoeding. Zij is gepromoveerd op het onderwerp 'Programma's voor Levensvaardigheden op school; achtergronden, ontwikkeling en evaluatie van onderwijs in sociale en emotionele vaardigheden'. Ze heeft verschillende boeken en artikelen geschreven en geredigeerd.

René F.W. Diekstra is als full professor of psychology van de aanvang af verbonden geweest aan en mede-oprichter van de Roosevelt Academy in Middelburg, waar hij thans Emeritus full Professor of Psychology is. Hij is tevens lector Jeugd en Opvoeding verbonden aan De Haagse Hogeschool. Hij is auteur van ruim 200 internationale wetenschappelijke tijdschriftpublicaties en (mede)constructeur van een reeks van landelijk toegepaste jeugdinterventies.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Rene Diekstra
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023250951
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's148
Verschijningsdatum
Afmetingen203 x 141 x 12 mm.
Gewicht228 gr.  

Recent bekeken producten