Johnny Cash

Robert Hilburn • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€20,00

Overal elders € 25,00

In herdruk, verwacht vanaf 19-01-2017

Gratis verzending

Reserveer

Johnny Cash is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Elke man is een watje vergeleken met Johnny Cash.’ - Bono

In de veelgeprezen, definitieve biografie van Johnny Cash vertelt Robert Hilburn het onverbloemde verhaal van een van de grootste sterren van de rock-’n-roll. Zijn veelbewogen carrière startte bij Sun Records, het label van Elvis Presley en Jerry Lee Lewis. In 2003 verscheen het laatste muzikale hoogtepunt van de dan 71-jarige Cash: de dappere, ontroerende video ‘Hurt’.

Robert Hilburn is zijn hele leven muziekcriticus voor Los Angeles Times geweest. Hij was als enige journalist aanwezig bij het legendarische concert van Cash in Folsom Prison in 1968. Hilburn heeft Cash en zijn vrouw June Carter nog enkele maanden voor hun dood gesproken. Met een goudmijn aan niet eerder gepubliceerd materiaal uit de persoonlijke kring rond Cash schilderde hij een indrukwekkend en diep menselijk portret van de countryzanger.

Johnny Cash is een kolos in de countrymuziek, een elementaire invloed in de rockmuziek en een icoon van de Amerikaanse cultuur. Hilburns biografie toont de fenomenale hoogten en de ijzingwekkende diepten van het leven van deze gelovige man met een beklemmende verslaving; een man die zijn hele leven vooral streefde naar het opvrolijken van zijn publiek door middel van zijn muziek.

Robert Hilburn was meer dan drie decennia lang hoofd muziekcriticus en redacteur popmuziek voor de Los Angeles Times. Hij heeft eerder een boek over John Lennon gepubliceerd en schrijft al zijn hele leven over poplegendes, zoals Bob Dylan, John Lennon, Elton John, Michael Jackson, Bruce Springsteen, U2 en Johnny Cash.

 

Dit boek in de pers

In een evenwichtige biografie komen alle kanten van de countryzanger Johnny Cash aan bod. Schrijver Hilburn haalt wat mythes onderuit zonder dat het grote verhaal van diens volle leven eronder lijdt. Hij schrijft met afstand maar vanauit liefde.  
NRC  

Ik vermoed dat dit precies het soort biografie is dat elke rockster zou waarderen: respectvol zonder aan heiligverklaring te doen, de excessen en misstappen van een muzikantenleven begripvol in context geplaatst, met aandacht voor details die getuigen van een authentiek artistiek streven.  
THE TELEGRAPH  


Reviews & recensies

Frank Libeer

onze specialist kunst en cultuur

‘Elke man is een watje vergeleken met Johnny Cash.’ Bono

Robert Hilburn kent Johnny Cash door en door. Zoveel is duidelijk. Hij was erbij als enige journalist toen Cash optrad in Folsom Prison, en volgde hem zijn hele verdere leven op de voet. Zijn persoonlijke band met de zanger zorgen voor een schat aan informatie en vooral betrokkenheid. Sinds 'Walk the line' waarin Joaquin Phoenix op prachtige wijze Cash vertolkte, kennen we de grote lijnen van 's mans leven wel. Het trauma uit zijn kinderjaren (het verlies van zijn broertje Jack), de stugge relatie met zijn vader, de eerste stappen in de muziek, de doorbraak en het grote succes, zijn relatie met June Carter, de verslavingen, de moeilijke jaren en de onwaarschijnlijke come-back. Dit boek is werkelijk de onmisbare definitieve biografie van een artiest die blijft intrigeren en uitgroeide tot een larger-than-life icoon.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën
  • boeken die rocken

Details:

Auteur(s)Robert Hilburn
UitgeverijSpectrum
Vertaler(s)Conny Sykora, Vera Sykora
ISBN9789000347261
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's672
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 150 x 49 mm.
Gewicht1088 gr.

Recent bekeken producten