Johan Cruijff - Mijn verhaal

Johan Cruijff • Paperback eci.nl lezers

€ 19,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen
*eci.nl prijs € 15,99

Vanaf 22 februari 2017

Reserveer

Johan Cruijff - Mijn verhaal is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Voetbalkunstenaar Johan Cruijff is een icoon. Hij was misschien wel de beste speler aller tijden. De invloed van zijn speelstijl en voetbalfilosofie was en is groot. Hij is een held, een voorbeeld, een leermeester. Zowel voor- als tegenstanders luisterden geboeid als hij het woord nam, op zijn onnavolgbare wijze.

Johan Cruijff is van ons allemaal en daardoor heeft iedereen zijn ‘eigen’ Johan: een mengeling van feit en fictie. Nu is dan het woord aan hemzelf, in deze meeslepende autobiografie. Hierin geeft hij zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven.

Johan Cruijff – Mijn verhaal is een heel persoonlijk boek, het enige met zijn éígen verhaal. Als je het leest, is het alsof hij zelf tegen je praat. Eindelijk leren wij de echte Johan kennen.

Gratis verzending

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek bestsellers

Prachtige uitgave waarin Cruijff vertelt over zijn leven. Een absolute musthave voor zijn fans.

Ha, eindelijk een autobiografie van onze legendarische nummer 14. Tenminste, de verhalen in dit boek zijn opgetekend door zijn vaste ghostwriter Jaap de Groot. En deze maakt een portret van Cruijff in veel opzichten zoals hij was. Deze autobiografie is één lange monoloog, je hoort Cruijff praten. Maar veel van wat hij zegt is – nu je de tijd hebt om de zinnen nog eens over te lezen – soms onbegrijpelijk. Wat te zeggen van deze uitspraak: ‘Fysiek en mentaal zijn altijd ondergeschikt aan het voetbal.' Is daar een touw aan vast te knopen? Toch geeft het niks, het schildert Cruijff zoals hij was. Wat ook bijzonder is, is dat Cruijff over sommige dingen uitweidt en weer andere belangrijke zaken in twee zinnen afdoet. Bijvoorbeeld de dood van zijn vader. Dit boek is een musthave en als collecters item raad ik uiteraard de mooi vormgegeven hardcover versie aan. Als je van Johan Cruijff houdt, dan houd je van deze biografie. Prachtig dat eindelijk zijn verhalen en wijsheden zo uitgebreid op papier zijn verschenen. Ook de mooie foto’s van Johan en andere iconen zijn erg de moeite waard. Bijvoorbeeld Johan Cruijff zittend op een bal bij de training met een quote van Johan erbij: ‘Dan zie je meer’. Je hoort het hem zo zeggen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Johan Cruijff
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046821152
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 150 x 25 mm.
Gewicht473 gr.  

Recent bekeken producten