Joden en woorden

Amos Oz, Fania Oz-Salzberger • Hardcover

€ 24,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

Joden en woorden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Joden hebben een draagbare geschiedenis en een draagbare identiteit, te weten hun woorden en boeken , aldus Simon Schama.
Romanschrijver Amos Oz en zijn dochter, historica Fania Oz-Salzberger, zwerven langs het hele panorama van de Joodse geschiedenis om de nauwe betrekking tussen Joden en woorden te verklaren. Vader en dochter Oz vertellen verhalen over steeds terugkerende spreuken, discussies, teksten en grappen en portretteren Joodse persoonlijkheden uit alle eeuwen, van de naamloze mogelijk vrouwelijke auteur van het Hooglied via obscure Talmoedisten tot en met bekende hedendaagse schrijvers.

De Joodse continuïteit en de Joodse uniciteit zijn niet afhankelijk van centrale plaatsen, monumenten, heroïsche figuren of rituelen, maar van geschreven woorden en een permanent debat tussen de generaties. Joden en woorden is een erudiete en humoristische rondgang langs de woorden die het hart van de Joodse cultuur vormen en het nodigt elke lezer uit om deel te nemen aan het gesprek.

Dit boek in de pers

Een ode aan de beweeglijkheid en levendigheid van de joodse omgang met tekst. (...) Wat de beide Oz'en in hun essay duidelijk maken is dat het lezen en lernen geen luxe was maar bittere noodzaak, ontstaan nadat er meerdere pogingen waren gedaan om het joodse volk in zijn totaliteit te vernietigen. Het wonder dat de teksten in leven bleven en de studie en de dialogen altijd werden voortgezet, wordt in dit boek door de zoektocht naar de herkomst van deze lees- en schrijfcultuur schitterend aangetoond.  
De Volkskrant  

Joden en woorden is rijk en compact. (...) En dan is er nog de humor, die in het hele boek vaak dient om alle tegenstellingen te vatten, en misschien wel meer dan wat ook illustreert hoe woorden de joden houvast hebben geboden.  
De Groene Amsterdammer  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over jodendom
  • talige boeken

Details:

Auteur(s)Amos Oz, Fania Oz-Salzberger
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Saskia van der Lingen
ISBN9789023483663
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's272
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 131 x 29 mm.
Gewicht403 gr.

Recent bekeken producten