Jaarboek voor de geschiedenis van opvoeding en onderwijs Tweehonderd jaar onderwijs en de zorg van de Staat

• Paperback

€ 30,50

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Heeft de overheid in het onderwijs alles voor het zeggen?

Tweehonderd jaar geleden begon de staat het onderwijs in een nationale context vorm te geven. In de onderwijswet van 1801 trok de Nederlandse overheid zich voor het eerst de zorg voor het onderwijs aan en dacht er de enige en allesbepalende bestuurder van te worden. Zover kwam het niet. Haar rol zou in de loop der jaren wel groeien. De overheid trad steeds meer als financier op en stelde tegelijk meer regels vast, maar een overheidsmonopolie in het onderwijs ontstond niet.
Naar aanleiding van dit beginpunt van de overheids-bemoeienis met het onderwijs organiseerde de Belgisch Nederlandse Vereniging voor de Geschiedenis van Opvoeding en Onderwijs op 17 en 18 oktober 2002 te Utrecht een congres over de ontwikkeling van de overheidszorg in Nederland en België.
In Tweehonderd jaar onderwijs en de zorg van de Staat hebben deskundigen van naam uit beide landen de ontwikkeling van de overheidszorg beschreven, waarbij een aantal aspecten ervan bijzondere aandacht krijgt. Ook het heden komt in verschillende bijdragen uitgebreid aan de orde, terwijl de ministers van Nederland en België, Hermans en Vanderpoorten, ook nog hun licht over de toekomst laten schijnen.
Het resultaat is een boeiend relaas over de positie van de overheid in het onderwijs in verleden, heden en toekomst in België en Nederland."

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023238799
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's366
Verschijningsdatum
SerieJaarboek voor de geschiedenis van opvoeding en onderwijs
Afmetingen241 x 158 x 17 mm.
Gewicht655 gr.  

Recent bekeken producten