ITeR-reeks Legitimiteit en virtualisering van geschiloplossing

L. Mommers • Paperback

€ 44,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Alternatieve vormen van geschiloplossing zijn in opkomst. Zij kunnen uitkomst bieden indien overheidsrechtspraak een te zwaar middel is, te veel tijd kost, of de verhouding tussen partijen in gevaar brengt. De opkomst van internet brengt ook online vormen van alternatieve geschiloplossing. Zij ontstaan vanuit de noodzaak om disputen over kleine bedragen tussen mensen in verschillende landen op te lossen. Tegelijkertijd veranderen zij de wijze waarop de interactie tussen partijen verloopt.
Online geschiloplossing is een van de meest in het oog springende verschijningsvormen van 'virtualisering van geschiloplossing': de veranderingen die geschiloplossing ondergaat als gevolg van de inzet van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Virtualisering betreft ook de inzet van ICT in bestaande vormen van geschiloplossing, en het ontstaan van nieuwe typen conflicten.
Dit boek biedt aanknopingspunten voor de regulering van virtualiseringsverschijnselen. Door het onderzoeken van scenario's voor virtualisering wordt duidelijker hoe geschiloplossing zich ontwikkelt, en welke aspecten regulering mogelijk noodzakelijk maken. Hierin speelt het legitimiteitsbegrip een leidende rol; immers daar waar de legitimiteit van geschiloplossing in het gedrang komt, ontstaat de noodzaak van een ingrijpen, bijvoorbeeld in de vorm van wettelijke regulering.

Details:

Auteur(s)L. Mommers
UitgeverijSdu Uitgevers
ISBN9789012115698
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's134
Verschijningsdatum
SerieITeR-reeks
Afmetingen239 x 171 x 10 mm.
Gewicht268 gr.

Recent bekeken producten