In naam van God

Karen Armstrong • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€23,92

Overal elders € 29,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

In naam van God is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Religies en hun volgelingen zijn altijd gewelddadig – zo luidt een populaire atheïstische claim. Karen Armstrong, prominent geleerde op het gebied van wereldreligies, laat echter zien dat de ware redenen voor oorlog en geweld in onze historie meestal weinig met religie van doen hadden, maar veelal sociaal, economisch of politiek van aard waren. In een reis van de prehistorie tot het heden maakt Armstrong duidelijk dat naast de kruisvaarder die in de middeleeuwen dood en verderf zaaide en de hedendaagse jihadist, er in religies ook altijd een Jezus of een Boeddha is geweest, pleitend voor een rechtvaardige en vredige samenleving. Daarmee corrigeert ze het wijdverbreide beeld dat religies schuldig zijn aan het grote bloedvergieten in de geschiedenis. Aan de hand van gedegen onderzoek en in de vorm van een bevlogen betoog maakt de auteur zich sterk voor religieuze ideeën en bewegingen die oorlog en agressie afwijzen en zich inzetten voor gelijkheid, vrede en verzoening.

Dit boek in de pers

Eén lang pleidooi om genuanceerder te denken over religie en politiek. En om verder te kijken dan de eigen tijd.... Mooi boek, verstandige analyse.  
NRC  

Superactueel, genuanceerd betoog.  
De Volkskrant  

Zeer overtuigend' 'Armstrong brengt eeuwen van religieus denken en ervaren in beeld, met een scherp oog voor de hedendaagse situatie.  
Friesch Dagblad  

Een erudiet en genuanceerd boek, magnifiek in de breedte en in de historische details.  
The Washington Post  

De grote verdienste van Armstrongs boek is dat ze al te hete hoofden aan het denken kan zetten.  
Standaard der Letteren  


Reviews & recensies

Het verband tussen religie en geweld volgens deskundige Karen Armstrong

Karen Armstrong, een deskundige op het gebied van wereldreligies, houdt in dit boek een vlammend betoog tegen het idee dat religies de schuld zijn van geweld. Een heel actueel thema met alle gebeurtenissen van de laatste jaren. Haar oeuvre bevat een indrukwekkend aantal boeken waarin ze deze problematiek regelmatig aanstipt. Haar trouwe lezers zullen dan ook zeker veel herkennen uit eerdere publicaties. Nu allemaal samengebracht om in één overzichtelijk werk haar missie uit te dragen: de godsdienst rehabiliteren. Want aan de grondslag van religies ligt vrede, gelijkheid en verzoening. Een omstreden thematiek waar een deskundige als Karen Armstrong uiteraard haar licht over moest laten schijnen.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • essays over godsdienstwetenschap
  • diepgaande boeken over geschiedenis

Details:

Auteur(s)Karen Armstrong
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Albert Witteveen
ISBN9789023488774
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's548
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 151 x 47 mm.
Gewicht955 gr.

Recent bekeken producten