In goed en kwaad

Fritzi Harmsen van der Beek Ten • Hardcover

€ 29,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

In goed en kwaad is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het oeuvre van Fritzi Harmsen van Beek is bescheiden, en toch wordt ze nog altijd tot de grootste dichters van Nederland gerekend. Veel van haar collega s, onder wie A. Roland Holst, Remco Campert, J. Bernlef en Hugo Claus, waren in de ban van haar talent. Vanaf de jaren tachtig leefde ze teruggetrokken, schuw geworden van te veel ongewenste aandacht. Ze stond niet toe dat de boeken of losse tijdschriftpublicaties bij haar leven werden herdrukt. In In goed en kwaad is voor het eerst haar literaire werk bijeengebracht.

Dit boek in de pers

Talent, stijl, flonkering. Je kan het aflezen van de net verschenen 450 pagina's van Fritzi Harmsen van Beek. Dichten als volkomen natuurlijk spreken in een volkomen onnatuurlijke taal.  
NRC  

Fritzi blijft betoverend.  
De Volkskrant  

Zij schreef met dezelfde inzet als de prozaschrijver Samuel Beckett en de dichter Jan Arends. Maar zij had wat die twee misten: tederheid.  
Het Parool  

Voor het eerst is het mogelijk haar oeuvre te overzien, waarvan een aanzienlijk deel nooit eerder in boekvorm was verschenen (...) Fritzi Harmsen van Beek is een heel groot dichter.  
De Groene Amsterdammer  

Details:

Auteur(s)Fritzi Harmsen van der Beek Ten
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023469889
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen207 x 160 x 44 mm.
Gewicht871 gr.  

Recent bekeken producten