In gesprek met mijzelf

Nelson Mandela • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€12,00

Overal elders € 15,00

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Reserveer

In gesprek met mijzelf is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


In gesprek met mijzelf is samengesteld uit Mandela's persoonlijke archief. Dit materiaal is nog nooit eerder gepubliceerd: het omvat logboeken van tijdens de strijd tegen de apartheid, dagboeken en brieven uit de tijd van zijn gevangenschap, kladblokjes uit de overgangsperiode na de apartheid, opgenomen privégesprekken en correspondentie uit zijn jaren als president. Een persoonlijke reis van Mandela's eerste politieke bewustwording tot zijn betoverende rol op het toneel van de wereldpolitiek. Het boek verhaalt over een heldhaftig leven aan het front van het gevecht voor vrijheid en gerechtigheid. In gesprek met mijzelf is een persoonlijk verslag, vanaf het eerste ontwaken van Mandela's politieke geweten tot en met zijn glansrol op het wereldtoneel. Het is een zeldzame kans om tijd door te brengen met Nelson Mandela; met hem in contact te komen, in zijn eigen stem: direct, helder en intiem. Het definitieve boek van en over Nelson Mandela.

Nelson Mandela is geboren in Transkei, Zuid-Afrika, op 18 juli 1918. Hij werd lid van het African National Congress (ANC) in 1944 en hij was vanaf 1948 een van de leiders in de opstand tegen het apartheidsbewind. In 1962 werd hij gearresteerd, waarna 27 jaar gevangenschap volgde. In die tijd groeide zijn status als symbool van de strijd tegen de apartheid. Mandela kreeg in 1993 de Nobelprijs voor de vrede en werd in 1994 de eerste democratisch gekozen president van Zuid-Afrika.

Dit boek in de pers

Dat ook Mandela feilbaar is, lijkt zijn onaantastbare imago ander dan hij beoogt, juist eerder te versterken. Iets soortgelijks geldt voor In gesprek met mijzelf. De brieven van Mandela, waaruit twijfel, angst en wanhoop spreken, maken zijn geschiedenis slechts aangrijpender.  
NRC  

Een schatkist vol wetenswaardigheden en nieuwtjes over de anti-apartheidsstrijder die uitgroeide tot icoon.  
De Volkskrant  

In zijn cel [op Robbeneiland] probeerde ik me Mandela voor te stellen - de legende die de geschiedenis heeft veranderd - als de Mandela die zoveel heeft opgeofferd voor die verandering. In gesprek met mijzelf bewijst de wereld een enorme dienst: het geeft een beeld van Mandela als mens.  
BARACK OBAMA  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over mensenrechten
  • echte verhalen over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Nelson Mandela
UitgeverijSpectrum
Vertaler(s)Rob de Ridder
ISBN9789000304196
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's432
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 152 x 35 mm.
Gewicht630 gr.

Recent bekeken producten