In een mens

John Irving • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

In een mens is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een mens is een meeslepende roman over verlangen, geheimhouding en seksuele identiteit. Een boek over de liefde in al haar verschijningsvormen en een gepassioneerd betoog voor seksuele verscheidenheid.

Billy, de biseksuele hoofdpersoon van In een mens, vertelt over zijn tragikomische leven als `seksuele verdachte , een term die John Irving voor het eerst gebruikte in zijn onsterfelijke roman De wereld volgens Garp. Dit is John Irvings meest politieke roman sinds De regels van het ciderhuis en Bidden wij voor Owen Meany en een treffend eerbetoon aan Billy s vrienden en minnaars een bonte verzameling personages die de lezer niet licht zal vergeten. In een mens is een intiem en onvergetelijk portret van een eenzame, biseksuele man die zich voorgenomen heeft `echt belangrijk te zijn.

Dit boek in de pers

Zijn oeuvre kan (nee, móét) gelezen worden als een onophoudelijke liefdeverklaring aan verscheidenheid. (...) Irvings meest politieke roman sinds Bidden wij voor Owen Meany.  
NRC  

Naast een boek over seksuele identiteit is In een mens tevens een onderhoudende bildungsroman (...) Het indrukwekkende slotdeel van de roman beschrijft de aidscrisis van de jaren tachtig en negentig, als Billy veel van zijn vroegere geliefde ziet wegvallen en aan menig sterfbed zit. In veel opzichten is dit deel van In een mens het literaire hoogtepunt waar de rest van de roman naartoe werkt. (..) Een roman die humaan en moreel geluid laat horen dat haaks staat op het sociale klimaat in een groot deel van het huidige Amerika.  
De Volkskrant  

Een 'ouderwetse Irving' . Maar tegelijkertijd is deze roman van John Irving ook anders dan zijn voorgaande werk. (...) Waar de schrijver zich eerder liet kennen als de schilder van ongebreidelde 'over de top'- karakters in exuberante situaties, lijkt hij zich voor In een mens veel meer in te houden. Zo veel zelfs dat In een mens bij vlagen leest als een geconcentreerde neerslag van zijn gehele oeuvre. (...) Hoewel zijn personages minder bizar zijn dan we van hem gewend zijn, toont hij zich wederom een verhalenverteller pur sang, met onvergetelijke personages.  
Het Parool  

In deze roman onderzoekt Irving grondiger, indringender en explicieter dan ooit de diversiteit van seksuele verlangens (...) De hele roman ademt die vrijheidsdrang, en is daarmee een vurig pleidooi voor tolerantie tegenover de diverse rollen die een mens op het seksuele toneel kan spelen. (...) Een inhoudelijk overtuigende roman.  
Trouw  

Dit had een loodzwaar, moraliserend verhaal kunnen worden. Maar gelukkig is de schrijver de rasverteller John Irving. Hij is in staat over zware onderwerpen luchtig en met gevoel te verhalen en bovendien vitale, memorabele, personages te creëren. (...) Op zijn beste momenten weet Irving hetzelfde leesplezier als de grote Dickens te bewerkstelligen. Wat een bijzondere prestatie genoemd mag worden.  
Elsevier  

In een mens brengt een stuk seksuele geschiedenis zonder dat het een roman is met een agenda. De structuur is hechter dan ze lijkt, de toon varieert van komisch en aangrijpend tot donker. Dit boek behoort tot het beste wat Irving ooit schreef.  
De Standaard  

Je zou denken dat Irving een intriest verhaal over een seksuele paria heeft neergepend. Maar de roman bevat zo veel fijnzinnige humor en Irvings verbeelding is zo immens dat een monkellach op de lippen van de lezer gebeiteld blijft. De Amerikaan slaagt erin om te ontroeren én goede literatuur af te leveren. Meer dan dertig jaar na De wereld volgens Garp schreef John Irving met In een mens opnieuw een warm, liefdevol en carnavalesk pleidooi voor alle mogelijke variaties op seksuele voorkeuren.  
Knack  

Een indrukwekkende roman met onvergetelijke personages, over de geschiedenis van de homo- en biseksualiteit in Amerika.  
De Morgen  

In een mens is een grootse roman die als alle grote werken uit de wereldliteratuur de morele verantwoordelijkheid niet schuwt. Anders zijn, is niet erg. Je ervoor moeten schamen, dat is pas erg. Verdraagzaamheid dus. In elk opzicht.  
Dagblad De Limburger  

Het is een 'echte' Irving, met al die van hem bekende thema's als verdraagzaamheid, afwijken van de norm, worstelen en het afwezig zijn van de biologische vader. (...) Het zijn vooral de mannen die hij op onnavolgbare wijze schildert: de goedige oom Bob, onder de knoet van zijn strenge vrouw, de ruimdenkende opa Harry, de dichter Larry en de bloedmooie transseksueel Donna. Het zijn onvergetelijke personages.  
Noord Hollands Dagblad  

In veel opzichten een ouderwetse Irving: verteld in soepel proza, met een plot als een Zwitsers uurwerk en vol personages en elementen die zijn fans vertrouwd zullen voorkomen.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • humorvolle boeken
  • romans

Details:

Auteur(s)John Irving
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Nicolette Hoekmeijer, Molly van Gelder
ISBN9789023477020
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's528
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 150 x 47 mm.
Gewicht940 gr.

Recent bekeken producten