In den beginne speelde God

Ferdinand Borger • Paperback

€ 19,90

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 23-03-2017

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bijbelteksten tot leven gewekt met de kracht van de theatrale verbeelding. Van Kaïn tot Job, van Thomas tot Paulus, van schepping tot apocalyps.

In bijbelverhalen schuilt een enorme dramatische kracht. Die komt in deze theaterteksten volop naar voren en zuigt de lezer, de toeschouwer het verhaal in. Zo krijgen bijbelverhalen opnieuw reliëf, dat ze verontrustend en verrassend maakt.
Soms raken mensen uit de kantlijn van het verhaal in gesprek met de hoofdpersonen, soms betreedt de schrijver zelf het podium en onderzoekt wat mensen drijft aan hoop en geloof. De theatervorm geeft ruimte om ook buiten de paden van de christelijke traditie deze verhalen te onderzoeken. Om daarmee basale> waarden van ons mens-zijn, alles wat er is aan liefde, trouw, rechtvaardigheid en solidariteit, op het spoor te komen.

Ferdinand Borger is journalist en theoloog, en werkt als theatermaker en programmamaker, coach voor het voorgaan in liturgie en optreden in het openbaar.
In de lijn van zijn reis langs retraitecentra en zijn boek hierover, Hemelse oorden, ontwikkelt Ferdinand een aanbod voor meditatieve wandelingen op maat.

Details:

Auteur(s)Ferdinand Borger
UitgeverijMeinema, Uitgeverij
ISBN9789021143781
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.  

Recent bekeken producten