Ik geef je de zon

Jandy Nelson • Paperback

€ 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Ik geef je de zon is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn op hun 13e onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit.

Het verhaal waarin de tweeling dertien is wordt door Noah verteld. De jaren daarna door Jude. Wat Noah en Jude zich niet realiseren is dat ze allebei maar de helft van het verhaal hebben, en dat hun wereld pas weer compleet zal zijn als ze elkaar terug weten te vinden.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een boek om verliefd op te worden

Dit is een boek waar je even voor moet gaan zitten. Het ontroerende verhaal over de tweeling Noah en Jude wordt door de schrijfster Jandy Nelson op zo’n bijzondere wijze vertelt dat je het niet in één adem uitleest, maar er wat tijd voor moet nemen. Je leest het verhaal door de ogen van Noah, wanneer de tweeling dertien is, en door de ogen van Jude, als ze zestien zijn. Daardoor kom je op intrigerende wijze steeds meer te weten over hun leven en ontrafel je beetje bij beetje wat er gebeurt is. Dus maak wat tijd vrij, lees dit boek en je wordt er absoluut verliefd op! Het heeft niet voor niets allerlei mooie prijzen gewonnen, zoals: Publisher Weekly Best Book of the Year, een topdrie-notering in de Top Ten YA of the Year van Time Magazine en Amazon Best Book of the Year.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Jandy Nelson
UitgeverijBlossom Books
Vertaler(s)Aimée Warmerdam
ISBN9789020679243
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's366
LeeftijdsindicatieVanaf 15 jaar
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 137 x 35 mm.
Gewicht533 gr.  

Recent bekeken producten