Hotel Du Nord

Remco Campert • Hardcover

€ 17,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Hotel Du Nord is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een impuls, zonder afscheid te nemen van zijn vriendin, reist Walter Manning naar een hotel aan de Franse kust. Van het ene op het andere moment geeft hij daarmee toe aan een diep verlangen om verloren te raken, om een vreemdeling te zijn voor anderen en zichzelf. Aan de voorafgaande 762 dagen van geheelonthouding, die hem niet de rust en de oplossing hebben gebracht waarop hij hoopte, maakt hij in de bar van een Frans hotel een einde. Dagen van verwarring en dronkenschap volgen. Remco Campert neemt de lezer mee in het hoofd en hart van zijn benevelde protagonist. `Camperts stijl is sober en helder. Achter de ogenschijnlijke eenvoud gaat een onverbiddelijke timing en stilering schuil. Vrij Nederland `De in de Nederlandse literatuur verdwaalde solist. J. Bernlef

Dit boek in de pers

Hôtel du Nord is een intrigerende mengeling van suspense en poezie. Subtiel (...) prachtige zinnen.  
NRC  

De kraakheldere toon, dat ogenschijnlijke gemak van schrijven. Campert zit in Hôtel du Nord. Totaal en volledig.  
De Volkskrant  

Hôtel du Nord overtuigt, doordat de personages op z'n Camperts zo geloofwaardig samenvallen.  
Algemeen Dagblad  

Campert schrijft met een lichtvoetige ironie die in Nederland zelden wordt geëvenaard.  
Trouw  

Waarom houden we van Campert? Vanwege z'n toon, die de muziek maakt in zijn proza. Vanwege de zinnen ... Zijn proza is bezaaid met vergeefse pogingen tot terughoudendheid, die daardoor juist doel treffen. (..) Zo schijnbaar achteloos, raak en vervoerend, dat vermag Camperts onverwisselbare kunst.  
Vrij Nederland  

Hôtel du Nord doet denken aan een pentekening: met een paar trefzekere lijnen weet Campert een veelheid aan beelden op te roepen. (..) Uiteindelijk gaat het erom dat je in het leven geen rol speelt, maar iemand bent. En dat je je, hoezeer je je ook van je eigen tijdelijkheid en onbelangrijkheid bewust bent, met de wereld verbindt. Typisch Campert: de melancholie te lijf met monterheid tegen beter weten in.  
De Groene Amsterdammer  

Campert bewijst met dit sterke gebalde werk dat hij nog lang niet is uitgeschreven.  
Gazet Van Antwerpen  

Hôtel du Nord is één lange neus naar het establishment, en naar de menselijke hybris in het algemeen. Dat Campert zich na al die jaren nog zo overtuigend in de rol van balorig buitenbeentje nestelt, kunnen we alleen maar bewonderen.  
Humo  

Nu is Hôtel du Nord verschenen. Het is een bescheiden roman, die bewijst dat het literaire meesterschap van Campert nog niet aan slijtage onderhevig is.  
Friesch Dagblad  

Hôtel du Nord is een pareltje!  
Dagblad De Limburger  

Campert vertelt in zijn onopgesmukte, licht ironische stijl, met een meesterlijk gevoel voor timing, over de menswording van een gefrustreerde kunstenaar.  
8Weekly  

De kracht van Camperts werk ligt in zijn haast terloopse observaties (over Manning: 'een man die nog altijd op zoek was naar een leeftijd en een manier van doen die daarbij passen zou') en de mild-ironische wijze waarop hij de wereld om zich heen beschrijft, waar vluchtige roem en oppervlakkigheid de boventoon voeren. Campert lezen is nog altijd een feestje.  
HDC Media  

Campert weet je te raken met fraaie zinnen. (...) De beelden, de toon, de stijl; het grijpt goed in elkaar.  
Nederlands Dagblad  

Twee zo verschillende ingrediënten als existentiële melancholie en dolle komedie op een apothekersweegschaaltje met elkaar in evenwicht brengen, dat kan alleen Campert. Het kleinood telt slechts 136 bladzijden en er staat geen woord te veel in.  
De Tijd  


Reviews & recensies

Literair hoogstandje van de meester Remco Campert

Remco Campert staat al langer dan 50 jaar aan de top van de Nederlandse literatuur. Keer op keer bewijst hij dat dit zijn eigen verdienste is. De pen van deze grootmeester is er een van bewonderenswaardige klasse. Hotel du Nord vertelt het verhaal van Walter Manning, een oppervlakkige scriptschrijver, die naar de Franse kust reist om aan iets te ontsnappen en tegelijkertijd om iets te vinden – wat precies weet hij ook niet. Hij laat zijn even oppervlakkige vriendin Nora achter vlak voordat haar vader overlijdt. Ook de verhaallijn van filmregisseur Mike mengt zich in de levens van Walter en Nora en uiteindelijk blijkt hun geschiedenis (en misschien ook hun toekomst) intens verbonden te zijn. Campert levert met dit hoogstandje een levendig verhaal over culturele oppervlakkigheid en de vraagtekens die je kan zetten bij de echtheid van literatuur. Een meesterwerk van de meester.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over alcoholisme
  • romans over de filmwereld

Details:

Auteur(s)Remco Campert
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023484103
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's176
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 123 x 19 mm.
Gewicht225 gr.  

Recent bekeken producten