Hoofdzaken socialezekerheidsrecht

G.J. Vonk • Paperback

€ 25,90

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoofdzaken biedt vanuit breed perspectief een niet al te gedetailleerde uiteenzetting van het socialezekerheidsrecht. Het is bovenal een juridisch leerboek dat het rechtsgebied op systematische, toegankelijke en levendige wijze ontsluit.

Na drie inleidende hoofdstukken is het boek opgezet langs de assen van de thema's ziekte, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, ouderdom, overlijden, kinderen, gezondheid en bestaansminimum. Hierna komen nog vier hoofdstukken aan bod over: re-integratie, handhaving, rechtsbescherming en het internationale socialezekerheidsrecht.

Om de begrijpelijkheid te vergroten zijn voorbeelden opgenomen uit de rechtspraak en wordt er gewerkt met schema's. Ook wordt vaak kort gewezen op de achtergronden van rechtsregels. Het boeiende van het socialezekerheidsrecht is dat het zich ontwikkelt in een onstuimige maatschappelijke en politieke context.

Om studenten verder bewust te maken van deze context en hen te stimuleren tot nadenken is aan het eind van de hoofdstukken een discussieparagraaf opgenomen.

Alle hoofdstukken sluiten af met een samenvatting. Hoofdzaken socialezekerheidsrecht wordt zowel gebruikt in het universitaire onderwijs als op hbo-opleidingen. Het boek wordt jaarlijks geactualiseerd.

Details:

Auteur(s)G.J. Vonk
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013117547
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 158 x 18 mm.
Gewicht543 gr.

Recent bekeken producten