Hoofddoek en maagdenvlies

Mona Eltahawy • Paperback

€ 17,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Hoofddoek en maagdenvlies is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Waarom haten ze ons?’ Dat vroeg de Egyptische journaliste Mona Eltahawy zich twee jaar geleden af in het Amerikaanse blad Foreign Policy. Haar artikel ontketende een ongekende storm aan reacties en er volgden tientallen interviews op radio en tv, want de positie van de vrouw in de Arabische wereld is een explosief onderwerp.
In Hoofddoek en maagdenvlies zet Eltahawy de discussie voort. Puttend uit haar jarenlange ervaring als activist en commentator in het Midden-Oosten laat ze zien dat vrouwen sinds het begin van de Arabische Lente op twee fronten moeten strijden. Aan de ene kant tegen onderdrukkende regimes. En aan de andere kant tegen het politieke en economische systeem, waarbinnen vrouwen – ook na de omwenteling – worden behandeld als tweederangsburgers.

Over de auteur
Mona Eltahawy (Port Said, 1967) is een Egyptisch-Amerikaanse journalist en publicist. Haar essays en opiniestukken over Egyte, de islamitische wereld en vrouwenrechten verschenen in onder meer de New York Times, The Guardian en The Washington Post. Daarnaast treedt ze op als gastcommentator bij BBC, CNN, Al-Jazeera en tientallen andere tv- en radiozenders. Ze woont afwisselend in Caïro en New York.

Dit boek in de pers

Een aangrijpend, polemisch boek dat een krachtige visie op de onderdrukking van vrouwen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika geeft.  
ELLE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over feminisme
  • non-fictie om bij te ontspannen

Details:

Auteur(s)Mona Eltahawy
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Annemie de Vries
ISBN9789023491316
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's176
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 18 mm.
Gewicht281 gr.

Recent bekeken producten