Hoe kinderen denken

Fop Verheij, Frida van Doorn, Jolanda Wielemaker • Paperback

€ 28,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

Hoe kinderen denken is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Om te komen tot kwalitatieve diagnostiek bij kinderen en jeugdigen is het van belang te weten hoe ze denken. Algemeen wordt onderschreven dat het beter is om te praten met kinderen in plaats van tegen kinderen. Met het kind of de jeugdige praten over datgene wat hij soms zelf nog niet onder woorden weet te brengen ('guided exploration') levert andere, kwalitatief meer inhoudelijke informatie op, wat voor de behandeling(splanning) van grote toegevoegde waarde is.

In dit boek worden onderzoeksinstrumenten en gesprekstechnieken besproken voor kinderen en jeugdigen vanaf een jaar of zeven tot in de late puberteit. Er wordt geschetst hoe in de normale ontwikkeling volwassenen en kinderen praten over gedrag, over gevoelens en intenties achter gedrag en over identiteit, onder andere op basis van de theorie van Piaget. In het verlengde daarvan worden instrumenten aangereikt voor onderzoek naar de kwaliteit van het denken.

Voor de professional die wil leren hoe nog meer uit gesprekken met kinderen en jeugdigen is te halen, biedt dit boek binnen onder andere jeugdhulp, jeugd-ggz en (speciaal) onderwijs verdieping en inzicht in hun belevingswereld, uitgewerkt met praktische onderzoeksinstrumenten. Ook studenten die zich voorbereiden op het werk binnen dit vakgebied kunnen tijdens hun studie en/of stage dit boek goed gebruiken.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Fop Verheij, Frida van Doorn, Jolanda Wielemaker
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023253877
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 168 x 13 mm.
Gewicht361 gr.  

Recent bekeken producten