Hoe ik een beroemde Nederlander werd

Wouter Godijn • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,96

Overal elders € 19,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Hoe ik een beroemde Nederlander werd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De kleine Wilfried verkent zijn omgeving en verliest de tijd en de wereld uit het oog met zijn spel. De ontdekking van een snoek in het heldere water is het belangrijkste wat hem kan gebeuren. Zijn moeder zoekt hem, en opeens zien ze elkaar, zij staat aan de overkant van de autoweg maar komt op hem af gesneld. En dan... Zo begint het boek dat de schrijver in deze roman aan het schrijven is, een prachtige, ontroerende roman. Maar het moet ook een boek worden dat het cultureel verarmde Nederland van deze tijd zal wakker schudden, een boek dat de fascistische politicus Vaandels een loer zal draaien, en dat en passant van de auteur een rijk en beroemd mens zal maken, geliefd door vele, liefst vrouwelijke fans. Dat kan allemaal, want er is veel mogelijk in de wereld van Wouter Godijn.

Dit boek in de pers

Speels, een tikkeltje poëtisch en het lijkt de dramatische gebeurtenissen niet helemaal serieus te nemen. [We zitten] heel duidelijk niet meer in een gemiddelde Nederlandse roman - hier gebeuren veel opwinderder dingen.  
Het Parool  

Onderkoelde humor is een van de kwaliteiten van deze dichter-romancier. Dat houdt ook deze virtuoze, maar ongewoon associatieve roman plezierig om te lezen.  
Trouw  

Lumineus en met de nodige zelfsport vertolkt Godijn de rol van de schrijver. Zijn verhaal is licht en waarachtig, geestig en bloedserieus. Zijn taal bruist.  
De Volkskrant  

Wouter Godijn heeft zo veel taalgevoel dat je er bang van wordt. In een paar pagina's varieert hij tussen méér registers dan andere schrijvers in hun hele leven. En belangrijker: het werkt.  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de maatschappij
  • romans over schrijverschap

Details:

Auteur(s)Wouter Godijn
UitgeverijAtlas-Contact
ISBN9789020413151
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 21 mm.
Gewicht266 gr.

Recent bekeken producten