Hindergroen

Martine Bijl • Paperback eci.nl lezers

€ 14,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

De laatste bestelling was 44 minuten geleden.
Bestellen
*eci.nl prijs € 11,99

Vanaf 05 februari 2017

Reserveer

Hindergroen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Martine Bijl hanteert de pen al jaren: teksten voor haar theatersolo's, liedjes, vertalingen van musicals, columns in Zin, sprookjes en teksten voor Heel Holland Bakt. In Hindergroen schrijft ze over haar leven, over haar vader, die huisarts was in Amsterdam-West, over het verslavende van tuinieren, over haar hekel aan onbegrijpelijk design, over haar liefde voor taal en over haar moeder, het doktersvrouwtje dat niet van haar achterwerk sprak maar over haar bilquadranten. Hindergroen geeft in 40 hoofdstukken een beeld van de wereld van Martine Bijl, in de elegante, licht-ironische en trefzekere stijl die u van haar kent. In de in- en uitleiding schrijft ze over het langzame proces van haar herstel na een hersenbloeding, een onverwachte explosie van hindergroen.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek bestsellers

Deze bundeling van columns is geschreven in de typische stijl van Martine Bijl: licht ironisch en met de nodige humor. Echte aanrader!

Wat een onderhoudend boek is dit. Geschreven in de stijl zoals we van Martine Bijl kennen: geestig elegant taalgebruik en met haar bekende onderkoelde humor. Dit boek bevat een bijzondere verscheidenheid aan korte columns waarin Martine Bijl het heeft over van alles en nog wat. Haar ouders, de tuin waar ze veel tijd doorbrengt met de vele beestjes, een uit zichzelf brekend aquarium, zeilen, New York en geen glaasje wijn mogen drinken bij de poffertjes. En gelukkig schrijft ze ook over wat haar is overkomen door de hersenbloeding. Want daar was ik erg benieuwd naar en ik werd niet teleurgesteld: het was een emotioneel verhaal. Maar de lichte toon overheerst overal!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • gebundelde columns
  • columns

Details:

Auteur(s)Martine Bijl
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025447014
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's176
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 17 mm.
Gewicht222 gr.  

Recent bekeken producten