Het wonder van jou en je biljoenen bewoners

Jan Paul Schutten • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€19,96

Overal elders € 24,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Het wonder van jou en je biljoenen bewoners is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Het wonder van jou en je biljoenen bewoners' is de opvolger van het prachtige kinderboek 'Het raadsel van alles wat leeft'. Dat boek won in 2014 de Gouden Griffel, het Gouden Penseel en nog veel meer andere prijzen. Thema van dit bijzondere non-fictieboek: het menselijk lichaam.

Jij bent een wonder
Als er iemand een wonder is, dan ben jij het wel. Ja, jij! Neem alleen al je bloedvaten. Als je die allemaal aan elkaar vast zou plakken, dan kreeg je een draad die twee keer om de aarde past. Of denk eens aan die biljoenenmicroben die in en op je lichaam zitten en die je heel hard nodig hebt om te overleven. Hoe zien ze eruit en wat doen ze daar?

Biljoenen bewoners
Het wonder van jou en je biljoenen bewoners is meer dan een boek over het menselijk lichaam.Het vertelt hoe een cel er van binnen uitziet. En dat een gewone cel in jouw lichaam er nog spectaculairder uitziet dan de Death Star uit Star Wars. Het legt uit hoe je kunt zien of iemand verliefd op je is, waarom je sneller boos wordt bij warm weer en waarom je slim wordt van kauwgom eten. Dat dus - en nog veel, veel, véél meer...

Het raadsel van alles wat leeft
Het wonder van jou en je biljoenen bewoners is het vervolg op Het raadsel van alles wat leeft. In dezelfde stijl geschreven: met veel humor, vol vaart en met een onnoemelijke hoeveelheid informatie. De geweldig mooie en grappige illustraties van Floor Rieder maken het boek nóg leuker. Het raadsel werd keer op keer bekroond: het boek sleepte onder andere de Gouden Griffel, het Gouden Penseel, de Gouden Tulp (beste non-fictieboek) en de Nienke van Hichtumprijs binnen.

Dit boek in de pers

Om goed te poepen moet je diep hurken. Er bestaat een hormoon waarvan je gaat opruimen. Deze en nog veel meer weetjes over ons lichaam staan knap uitgelegd in een kinderprentenboek.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

Een waanzinnig interessant én grappig boek over het beste onderwerp OOIT, want het gaat over ... JOU! En jij bent bijzonder!

Wist je dat jij uit zo'n 206 botten, 86 miljard hersencellen en zo'n 20 miljoen andere cellen bestaat? En dat die cellen in je lijf nog spectaculairder in elkaar zitten dan de ruimteschepen van Star Wars? Je krijgt in dit boek op een leuke en begrijpelijke manier stof tot nadenken. Waarom jij een kampioen bent! Waarom je nooit alleen bent. Waarom je altijd 37 graden blijft. Waarom je leuke dingen vergeet en vervelende niet. Waarom een blauwe plek geen blauwe plek is. Waarom je vlinders in je buik krijgt als je verliefd bent. Waarom je je tanden beter vóór het eten kunt poetsen. Waarom je rimpelige vingers krijgt als je een tijd in bad ligt. Waarom knuffelen gezond is. Waarom we in de toekomst misschien niet meer dood hoeven te gaan. Én waarom chirurgen rare kousen dragen. En nog véél meer! Ruim 150 pagina's met komische illustraties en teksten vertellen je hoe jij in elkaar steekt en waarom je lichaam de dingen doet die het doet. Ja, jij bent oprecht een WONDER te noemen! Voor alle nieuwsgierige en leergierige lezers vanaf 10 jaar. En ook als je 35 bent... Ik ben weer een stukje wijzer geworden!

Bekijk alle reviews van Kim-Lian van der Meij 


Details:

Auteur(s)Jan Paul Schutten
IllustratorFloor Rieder
UitgeverijGottmer Uitgevers Groep
ISBN9789025752026
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen261 x 206 x 22 mm.
Gewicht675 gr.

Recent bekeken producten