Het verhaal van kanker

George Johnson • Paperback

Vanaf € 9,04

Alleen tweedehands beschikbaar

Het verhaal van kanker is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Toen bij de vrouw van wetenschapsjournalist George Johnson baarmoederhalskanker werd geconstateerd, besloot hij zich te verdiepen in deze ziekte. Hij ontdekte dat er zich een revolutie voltrekt; een stortvloed van nieuwe ideeën over wat kanker echt is en wat de oorsprong ervan is.

Johnson verweefde zijn persoonlijke verhaal met een ontdekkingsreis naar deze gevreesde ziekte.

George Johnson schrijft over wetenschap voor onder andere The New York Times, National Geographic en The Atlantic. Zijn vorige boeken werden tot tweemaal toe genomineerd voor de Royal Society’s book prize. Hij woont in Santa Fe, New Mexico.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een bron van informatie over de verschrikkelijke ziekte kanker

Kanker is, helaas, een ziekte die nog vaak dodelijk is. Het overheerst de medische dialoog, en wordt continu onderzocht in de hoop op een ultieme genezingsmethode. Toch denk ik, en velen met mij, dat kanker pas relatief recentelijk te kop heeft opgestoken. Waar was kanker vroeger? Deze vraag en meer onderzocht wetenschapsjournalist George Johnson nadat er bij zijn vrouw kanker werd geconstateerd. Hij spreekt over de oorzaak van kanker, de geschiedenis van kanker, de verschillende vormen van kanker en alles daar omheen. Hij verbindt alle onderzoek over de ziekte in een overtuigend, en soms ook persoonlijk verhaal. Dit boek is voor de leek een perfecte manier om kennis over kanker op te doen. Een fantastisch geschreven boek dat veel mensen tot hulp kan zijn, een aanrader voor iedereen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over kanker
  • non-fictie om bij te ontspannen

Details:

Auteur(s)George Johnson
UitgeverijSpectrum
ISBN9789000338535
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's304
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten