Het rariteitenkabinet

Gordon Grice • Hardcover

€ 19,99

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 15-11-2016

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het rariteitenkabinet van Gordon Grice Groot verzamelboek voor jonge natuurliefhebbers

Welk kind houdt er niet van om schelpen te zoeken op het strand, of een vogelei te vinden of - de schat der schatten - een fossiel? Om het daarna mee naar huis te nemen en het dan uit te stallen in de kast als een soort rariteitenkabinet? De grootste natuurhistorische musea zijn vaak ontstaan uit verzamelingen van prachtige en ongewone objecten.

Het rariteitenkabinet is bedoeld voor jonge onderzoekers die graag dingen uit de natuur verzamelen. Kinderen kunnen kennismaken met de wonderen der natuurhistorie en ontdekken hoe leuk het is om een wetenschapper te zijn.
Gordon Grice legt uit hoe wetenschappers alles wat leeft onderverdelen volgens het systema naturae van Linneaus; hoe je echt goud van nep kunt onderscheiden; hoe je vlinders, krabben, veren, spinnen en schedels moet bewaren; waar de stekels van een stekelvarken van gemaakt zijn; hoe je dierensporen kunt lezen en nog veel meer. Natuurlijk laat hij ook zien hoe je zo'n kabinet kunt maken om alles in te bewaren.

'Prachtig vormgegeven boek voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar de natuurlijke wereld en beginnen met observeren en verzamelen.' Goodreads.com

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Gordon Grice
UitgeverijVan Goor
ISBN9789000350902
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's200
Verschijningsdatum
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht700 gr.  

Recent bekeken producten