Het raadsel van alles wat leeft

Jan Paul Schutten • Hardcover eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€19,96

Overal elders € 24,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Het raadsel van alles wat leeft', winnaar van zowel de Gouden Griffel als het Gouden Penseel 2014, is een prachtig kinderboek over de evolutie. Succesauteur Jan Paul Schutten levert met dit boek zijn magnum opus af, en de bejubelde illustraties zijn van Floor Rieder.

Evolutie
In 'Het raadsel van alles wat leeft' deelt Jan Paul Schutten zijn kennis over het wonder van het leven en de evolutie. Wat is 'leven' precies, hoe is het ontstaan, hoe planten levende dingen zich voort en waarom gaat alles wat leeft ooit dood? Wat heeft Jos Grootjes uit Driel gemeen met een haai? Of met de bacteriën in zijn sokken? Dat zijn slechts enkele van de grote vragen waar Jan Paul Schutten een helder antwoord op geeft.

Gouden Griffel en Gouden Penseel
Dit boek heeft een heleboel prijzen gewonnen, waaronder de Gouden Griffel én het Gouden Penseel 2014, en de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek van 2013. Dat Floor Rieder het Gouden Penseel voor haar grappige en informatieve illustraties kreeg is extra bijzonder: 'Het raadsel van alles wat leeft' is het eerste boek dat ze ooit maakte.

Dit boek in de pers

Een prachtige, dansende biologiemachine […] dit boek is helemaal compleet.  
NRC  

Haarfijn en bewonderenswaardig helder legt Schutten het uit.  
Trouw  

Mede dankzij de gestileerde tekeningen van Floor Rieder, worden trilobieten en desoxyribonucleïnezuur zaken waar je het fijna van wilt weten.  
Vrij Nederland  

Schutten voert een overtuigend pleidooi voor de wetenschap […] prachtig vormgegeven, met een stijlvolle kaft en een mooie afstemming van prenten en tekst.  
De Standaard  

Met dit indrukwekkende boek laat Jan Paul Schutten weer eens zien een meester te zijn in het genre van het non-fictieboek.  
Friesch Dagblad  

Vele raadsels worden door Jan Paul Schutten opgelost. Met ten minste één prangende vraag blijf je als lezer van het boek echter zitten: Wat is toch het geheim van deze schrijver die een ingewikkelde theorie een gelukkig huwelijk laat aangaan met een lichtvoetig, transparant verhaal? Het antwoord zal wel in Schuttens genen te vinden zijn.  
DE GRIFFELJURY  


Reviews & recensies

Wat een prachtig boek!! 

Dit is een schatkist aan leuke en interessante informatie, die antwoord geeft op vele vragen zoals...Hoe lang bestaat de mens al? Hoe ziet een bacterie eruit? Hoe is de maan ontstaan? Waarom krijgen we kippenvel? En...kunnen bidsprinkhanen vioolspelen? Waarom krijgen wij wél de hik en een haan niet?! Op een geestige, maar vooral kundige manier geeft Gouden Griffel winnaar Jan Paul Schutten verhelderend antwoord. Versterkt door de goede illustraties van Floor Rieder. Een geweldig leerzaam boek voor alle leergierige kids en ouders. Echt een aanrader!

Bekijk alle reviews van Kim-Lian van der Meij 


Details:

Auteur(s)Jan Paul Schutten
IllustratorFloor Rieder
UitgeverijGottmer Uitgevers Groep
ISBN9789025753467
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen264 x 203 x 24 mm.
Gewicht835 gr.

Recent bekeken producten