Het Mussolinikanaal

Antonio Pennacchi • Paperback

€ 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Het Mussolinikanaal is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In deze bijzondere familiekroniek vertelt Antonio Pennacchi het indrukwekkende verhaal van de Peruzzi s, een van de duizenden arme, landloze boerenfamilies die in de jaren dertig van de vorige eeuw vanuit Noord-Italië naar de Agro Pontino trokken. Dit moerasgebied ten zuiden van Rome werd in opdracht van Mussolini drooggelegd, bebouwd met boerderijen en verdeeld onder de Noord-Italiaanse immigranten.

Het Mussolinikanaal is een meeslepend familie-epos in de sfeer van Bernardo Bertolucci s Novecento, waarin Pennacchi de intieme gebeurtenissen in de levens van de onvergetelijke hoofdrolspelers verweeft met de turbulente geschiedenis van Italië in de eerste helft van de twintigste eeuw. Het lot van drie generaties Peruzzi is verbonden met de opkomst van Mussolini en zijn fascistische regime, de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de meedogenloze koloniale oorlog in het huidige Ethiopië.

Dit boek in de pers

Antonio Pennacchi geeft een indringend beeld van het Italiaanse platteland onder het fascistische regime. (...) Met veel overtuigingskracht schetst Pennacchio hun keuze voor het fascisme. Maar tegelijkertijd zet hij Mussolini neer als een theatrale figuur, om wiens grilligheid je alleen maar kunt lachen.  
NRC  

Dankzij de noeste arbeid van de vertaalsters is de Nederlandse tekst net zo adembenemend als het origineel. Zo kunnen we terug naar wat niet meer is.  
De Volkskrant  

Het Mussolinikanaal is om verschillende redenen een boeiende leeservaring.  
Trouw  

Overweldigend, in elk opzicht. Bertolucci's Novecento, zoiets.' 'Antonio Pennacchi toont zich met Het Mussolinikanaal een meester in het genre. Hij beschrijft alles direct en gewoon, en toont zo een Italië dat tegelijk vertrouwd en onbekend voorkomt. (...) Ons oordeel: in één geut geschreven en verraderlijk knap. (...) Een oververdiende winnaar van de Premio Strega.  
De Standaard  

Een imposante historische familiekroniek. Een epische roman. In een vaak sappig taaltje. Het Mussolinikanaal geeft een bijzoneder rijk en doorleefd beeld van Italië onder het fascisme.  
Knack  

Details:

Auteur(s)Antonio Pennacchi
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Mieke Geuzebroek, Pietha de Voogd
ISBN9789023473459
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's518
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 40 mm.
Gewicht602 gr.

Recent bekeken producten