Het menselijk lichaam

Paolo Giordano • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Het menselijk lichaam is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Alessandro Egitto voelt zich vanaf zijn geboorte door zijn veeleisende ouders in de schaduw gesteld van zijn oudere zus. Nu hij volwassen is, wordt hij nog dagelijks geconfronteerd met pijnlijke herinneringen aan de wijze waarop zijn veeleisende ouders het zelfvertrouwen van hun beide kinderen langzamerhand hebben afgebroken. Alessandro werkt als legerarts in Afghanistan. Samen met hem zijn duizenden soldaten uitgezonden, allen jongemannen die een verleden met zich meedragen. Wat brengt hen ertoe om hun leven in de waagschaal te stellen? En wat doet het met hun jonge geesten om te leven zonder hun vrouwen en geliefdes, en om de dood voor het eerst zo bewust in de ogen te kijken? Met een weergaloos psychologisch inzicht beschrijft Giordano hoe naïeve jongens door de harde werkelijkheid gedwongen worden verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, voor andere mensen en voor hun daden. Het menselijk lichaam is een meer dan waardige opvolger van Giordano s debuutroman De eenzaamheid van de priemgetallen, waarin de lezer opnieuw zal worden meegevoerd door de unieke aantrekkingskracht van zijn stem.

Dit boek in de pers

Op barse en invoelende toon ontleedt hij de aandoenlijke onwetendheid van zijn generatiegenoten die zich in een wereld storten waar de dood altijd binnen handbereik is. In de doodgezwegen vrees, onheilspellend als een naderend onweer, excelleert Giordano. Wederom.  
Vrij Nederland  

Een overtuigende, mooi en goed geschreven roman.  
Het Parool  

Een indringende roman. Giordano toont zich opnieuw een meester in scherpe beschrijvingen. Met zijn debuut De eenzaamheid van de priemgetallen wist Paolo Giordano vele lezers diep te raken. Dat lukt hem nu opnieuw.  
Trouw  

Een spannende roman… Ijzersterk.  
De Volkskrant  

Een boek dat aan de ribben blijft plakken. Een ode aan gewone mannen en vrouwen, verworpenen der aarde, die duizenden kilometers van huis koortsachtig op zoek zijn naar een manier om eindelijk thuis te komen.  
De Morgen  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Afghanistan
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Paolo Giordano
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Mieke Geuzebroek, Pietha de Voogd
ISBN9789023488910
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 28 mm.
Gewicht467 gr.

Recent bekeken producten