Het meisje met de mooiste heupen

Ad Fransen • Paperback

€ 17,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na vijfendertig jaar keert de verteller samen met zijn jonge geliefde, `het meisje met de mooiste heupen , terug naar de Kapotte Stad, de plek van zijn jeugd. In een groot wit huis met een hartvormig zwembad denkt hij in alle rust een boek te kunnen schrijven over een bevriende dichter die zelfmoord pleegde. In plaats daarvan wordt hij meegezogen in het lot van zijn aftakelende ouders en al snel verlaat `het meisje met de mooiste heupen hem. Hun verstandhouding blijkt onherstelbaar verwoest. Teruggeworpen op zichzelf maakt hij de balans op van zijn leven. Het meisje met de mooiste heupen is een roman over vriendschap, liefde en verval een verhaal over de angst van een man om kinderloos te eindigen.

Dit boek in de pers

De stijl van deze schrijver is ruw en verweerd als de kop van Keith Richards, de gegroefde gitarist van de Rolling Stones. (...) Twee vragen resten wanneer Fransen dit avontuur soepel naar het einde heeft gebracht (...): waarom schreef hij niet eerder? Waarom schreef hij niet meer?  
De Volkskrant  

Als ondertitel was een liefdesgeschiedenis goed geweest: de liefde tussen een jonge vrouw en man van middelbare leeftijd die nog één keer probeert over zijn bindingsangst heen te stappen.  
Het Parool  

Fransen ontleedt de gewoonheden en onhebbelijkheden van de vijftig-plusser - en terloops ook die van de hele mensheid - met een speels gemak, maar waakt ervoor om de al te lollige oude cynicus uit te hangen. (...) Deze auteur heeft in iets meer dan tweehonderd pagina's niets minder dan, ahum, Het Leven voor ons samengevat, in alle facetten, waarbij de balans net iets doorslaat naar het minder fraaie.  
Nu.nl  

Stemmige roman, doordesemd van Sehnsucht en voorbij voorbij o en voorgoed voorbij.  
LINDA.  

Details:

Auteur(s)Ad Fransen
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023454311
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 124 x 20 mm.
Gewicht297 gr.  

Recent bekeken producten