Het masker van Dimitrios

Eric Ambler • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Het masker van Dimitrios is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'De beste thrillerschrijver aller tijden.' - San Francisco Chronicle

De Engelse thrillerschrijver Charles Latimer is op vakantie in Turkije als hij kolonel Haki ontmoet. Haki is een liefhebber van spannende boeken en vertelt Latimer over de mysterieuze en beruchte Dimitrios - een gangster, huurmoordenaar, spion en vrouwenhandelaar die voor een geheimzinnige bank werkte en wiens lichaam onlangs uit de Bosporus is gevist. Latimer is gefascineerd door het verhaal en besluit de mythe rond Dimitrios te ontrafelen en het verhaal te gebruiken voor een nieuw boek. Maar al snel slaat fascinatie om naar obsessie, en als Latimer de onderwereld van Dimitrios betreedt, ontdekt hij - met gevaar voor eigen leven - dat niets is wat het lijkt...

'Het voorbeeld voor ons allemaal.' - John le Carré
'Noch Le Carré, noch Deighton, noch Ludlum wisten de intelligentie, de authenticiteit en de meeslepende vertelkunst te evenaren die Het masker van Dimitrios tot de beste in zijn soort maakten.' - The Times

Het masker van Dimitrios is een klassieke, meeslepende thriller van misschien wel de beste thrillerschrijver van de twintigste eeuw. Het boek heeft een plot en thematiek die ook heden ten dage zeer actueel zijn - een verdeeld Europa, onrust op de Balkan - en de personages modern, met een centrale figuur die model stond voor Keyzer Söze in The Usual Suspects. En een hoofdpersonage dat net als Marlow in Heart Of Darkness een duistere tocht maakt om een mythe te ontrafelen.

Eric Ambler (1909-1998) werd in de jaren dertig beroemd met zijn intense en originele verhalen en wordt door velen gezien als de grondlegger van de hedendaagse thriller.

Dit boek in de pers

Ambler is, simpelweg, de beste.  
THE NEW YORKER  

Het voorbeeld voor ons allemaal.  
JOHN LE CARRÉ  

Ambler combineert politieke wijsheid, onvergetelijke personages en opwindende verhalen in boeken vol magnifiek amusement.  
CHICAGO TRIBUNE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over de onderwereld
  • boeken tussen thriller en roman

Details:

Auteur(s)Eric Ambler
UitgeverijLuitingh-Sijthoff
Vertaler(s)Rob van Moppes
ISBN9789024568789
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's272
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 140 x 28 mm.
Gewicht429 gr.

Recent bekeken producten