Het leven gezien van beneden

Dimitri Verhulst • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Het leven gezien van beneden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Liliya Dimova, ooit de muze van kunstzinnig Sofia, is inmiddels de 71-jarige weduwe van een gekrenkte schrijver. Bulgarije was jarenlang de trouwste vazalstaat van de USSR en probeerde in alles roder te zijn dan Moskou. Bulgaarse schrijvers hadden zich te spiegelen aan het werk van hun Russische broeders die bogen voor de eisen die het communisme aan de literatuur stelde. Kunstenaars die daartegen zondigden werden gedeporteerd naar een concentratiekamp. Het is Liliya's laatste wens de literaire geschiedenis van het communisme te corrigeren en ze neemt op originele wijze wraak, uit liefde voor haar overleden man, en voor alle andere vergetenen die hun vrijheid van expressie duur hebben betaald.

Dit boek in de pers

Slecht geschreven is Het leven gezien van beneden allerminst. Je kan wantrouwend staan tegenover de vlotheid van Verhulsts zinnen, maar het boek dwingt bewondering af door de swingende zinnen, de goedbekkende aforismen en humoristische gedachtekronkels.  
NRC  

Dimitri Verhulst draagt zijn roman Het leven gezien van beneden op aan het vrije woord: aan 'hen die er voor vochten en vechten', aan 'hen die er nog voor zullen hebben te vechten'. Zo plechtstatig als dit klinkt, zo lichtvoetig is dit boek geschreven.  
De Volkskrant  

Een echte Verhulst: van de buitenkant een vrolijke operette waarin de bloemrijke Vlaamse zinnen over elkaar heen buitelen, daarachter een grimmige werkelijkheid.  
Elsevier  

"Het leven gezien van beneden" blijkt wederom volgestouwd met een Verhulstiaanse rijkdom aan poëzie én politiek.  
Humo  

Verhulst lijkt zichzelf met elk boek opnieuw uit te vinden. Een groter verschil tussen deze twee nieuwe romans [Het leven gezien van beneden en Spoo Pee Doo] is bijna niet denkbaar. Het ene een optimistische tragedie, het andere een woedend, ongebreideld pamflet tegen de onverschilligheid. Wat beide boeken delen is het stilistische vernuft, de trefzekere formuleringen.  
Noord Hollands Dagblad  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Bloemrijke Vlaamse zinnen buitelen over elkaar heen en beschrijven een grimmige werkelijkheid. Fascinerend leesvoer.

Het leven gezien van beneden is een treurige liefdesgeschiedenis en een betrokken, bij vlagen woedende politieke visie ineen. Ik ben vooral geïmponeerd door de kunst van Verhulst om swingende zinnen, goedbekkende aforismen en humoristische gedachtekronkels neer te schrijven. Het boek zit vol Verhulstiaanse rijkdom aan poëzie én politiek. De taal meandert naar goede gewoonte weer alle kanten uit: laag en hoog, cerebraal en visceraal, met zinnen waarin de poëzie als vanzelf lijkt ingebeiteld.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over literatuur
  • boeken over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Dimitri Verhulst
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025449148
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum
Afmetingen207 x 133 x 21 mm.
Gewicht294 gr.  

Recent bekeken producten