Het land met de gouden kust

Sarah Lark • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€19,99

Overal elders € 24,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

De laatste bestelling was 6 dagen geleden.
Bestellen

Het land met de gouden kust is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De historische roman van Sarah Lark,'Het land met de gouden kust', is het eerste deel van een nieuwe trilogie over Nieuw-Zeeland. Eerder verschenen in Nederland de Land van belofte-trilogie en twee delen van de Eiland van duizend bronnen-serie. Voor de lezers van Sofia Caspari en Leila Meacham.

Ierland, 1846. Kathleen en Michael zijn in het geheim verloofd en willen naar Amerika vertrekken. Michael wordt echter van diefstal beschuldigd en ten onrechte schuldig bevonden. Hij wordt voor straf naar Australië verbannen. Kathleen blijft achter, zwanger en ontroostbaar. Door de omstandigheden gedwongen trouwt Kathleen met Ian, een veehandelaar. Aan de andere kant van de wereld is het Michael met hulp van de Engelse Lizzie gelukt om te ontsnappen en naar Nieuw-Zeeland te vluchten. De twee vroegere geliefden lijken voorbestemd elkaar nooit meer te zien. Maar dan besluit Ian om de stap naar de nieuwe wereld te wagen: samen met Kathleen emigreert hij naar Nieuw-Zeeland...

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Realistische beschrijving van de levens van gelukszoekers eind 19de eeuw in Nieuw-Zeeland.

Altijd mooi als iemand heel beeldend kan schrijven. Zoals Sarah Lark, die een mooi verhaal heeft geschreven dat zich afspeelt in Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland aan het einde van de 19de eeuw over twee geliefden uit Ierland die door het lot worden gescheiden. Uiteindelijk hoop je als lezer dat in Nieuw-Zeeland alle eindjes bij elkaar komen. Maar mooier is nog wel de levensechte beschrijvingen van deze landen, in die tijd, met die mensen. In die tijd gold Nieuw-Zeeland als de plek waar gelukszoekers hun geluk beproefden. In werkelijkheid viel dat behoorlijk tegen. Je leest hoe de hoofdpersonen worstelen om te overleven. Ook interessant is de rol van de vrouw. Je was nu eenmaal weinig waard, maar sommige vrouwen in het boek zetten elke dag weer hun schouders eronder. Dit boek is de eerste van een trilogie. Gelukkig! Want het verhaal mag dan redelijk afgerond zijn, ik verheug met op de volgende twee delen!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • historische romans over Nieuw-Zeeland
  • literatuur uit Duitsland

Details:

Auteur(s)Sarah Lark
UitgeverijDe Fontein Romans & Spanning
Vertaler(s)Jolanda Lindert Te
ISBN9789026137778
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's608
Verschijningsdatum
SerieElizabeth Station
Afmetingen221 x 157 x 62 mm.
Gewicht970 gr.  

Recent bekeken producten