Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt

Romain Puertolas • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€14,00

Overal elders € 17,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Providence Dupois ontmoet in een ziekenhuis in Marrakech de zevenjarige Zahera, die daar al sinds haar geboorte woont. Zahera is een wees en lijdt aan de ongeneeslijke taaislijmziekte. Tussen het meisje en de jonge vrouw groeit een onbreekbare band en als Providence weer vertrekt, belooft ze Zahera dat ze zal terugkomen om haar te adopteren en mee te nemen naar Parijs.Providence is vastbesloten om woord te houden. Als op de dag dat ze naar Marokko zal vliegen een IJslandse vulkaan uitbarst die al het vliegverkeer in Europa platlegt, gaat ze wanhopig op zoek naar andere middelen van vervoer. Ze komt terecht in een klooster, waar de monniken beweren dat ze haar kunnen leren vliegen: niet met een vliegtuig, maar zelf, met haar armen, door de kracht van haar liefde. Hoe krachtiger de liefde, hoe eerder en beter ze kan vliegen.Providence gebruikt haar diepe liefde voor Zahera als motor om de bijna 1500 kilometer naar het meisje te overbruggen. Maar is ze nog op tijd…?

Dit boek in de pers

Een speels, ontroerend adoptieverhaal. Om vrolijk van te worden.  
ELLE  

De roman is onderhoudend tot en met het verrassende slot.  
NBD BIBLION  

Beven van ontroering en schudden van het lachen: dat is Puertolas' handelsmerk en hij is er een meester in die twee in perfecte balans te brengen.  
LE SOIR  


Reviews & recensies

Een sprookje voor volwassenen

Wat een lekker boekje. In alle opzichten;  geen zware pil, maar fijn handzaam. Omslag en titel stemmen vrolijk. En van de inhoud krijg je een glimlach. Het is een sprookje voor volwassenen. Met volwassen thema’s als adoptie, leven en dood, liefde. Hoe ver gaat een moeder in de liefde voor haar kind? In dit geval een jonge Franse vrouw die een Marokkaans meisje heeft geadopteerd dat al haar hele leven in een ziekenhuis in Marrakech ligt. Als ze vanwege de aswolk van een IJslandse vulkaan niet per vliegtuig haar zieke meisje kan ophalen, dan doet ze het zelf wel, op haar eigen manier. De uitdrukking “Liefde geeft vleugels” wordt door hoofdpersoon Providence dan ook heel letterlijk genomen. Terwijl tal van kleurrijke personages haar pad kruisen blijft ze onverschrokken in haar liefde geloven. Want  “de mens is het enige wezen dat zijn dromen door wilskracht kan realiseren”.  Lief, vertederend, grappig.

Bekijk alle reviews van Loretta Schrijver 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over empathie
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Romain Puertolas
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Gertrud Maes
ISBN9789022574096
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen180 x 126 x 27 mm.
Gewicht310 gr.

Recent bekeken producten