Het Interessegebied

Martin Amis • Paperback eci.nl lezers

€21,99

€9,95

Je bespaart 55%

OP = OP

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Het Interessegebied is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

SS-officier Golo Thomsen is werkzaam in het Interessegebied, de benaming voor een extra streng afgebakend deel van Auschwitz. Hij wordt verliefd op Hannah Doll, niemand minder dan de vrouw van de kampcommandant. Tegen de achtergrond van de minst romantische plek op aarde geeft Thomsen zich over aan deze onbezonnen obsessie, al kan hij de gevolgen vrij nauwkeurig overzien. Kan er eigenlijk wel sprake zijn van liefde op zo'n moorddadige plek? En kunnen we elkaar in de ogen kijken nadat we hebben gezien wie we echt zijn? Het Interessegebied is een verontrustende en meesterlijke roman.

Dit boek in de pers

[Amis] giet alles in de vorm van een toneelstukachtige roman. En via die onthutsende komedie komt hij bij de verschrikkelijke waarheid aan. Het werkt.  
Het Parool  

Het interessegebied is een verontrustende en veelzijdige roman, waarbij Amis al zijn virtuositeit en bravoure heeft ingezet.  
De Groene Amsterdammer  

Amis zet meesterlijk de levens van de nazis met hun verjaarspartijtjes, filmavondjes (...) en hun vrouwen en kinderen naast de beulspraktijken die hun dagen en nachten vullen. (...) Het interessegebied, één grote schreeuw om menselijkheid, trekt zich er niets van aan dat opiniemakers ons voorschrijven eindelijk eens te zwijgen over Auschwitz. Literatuur zwijgt niet. Nooit.  
Dagblad De Limburger  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de Tweede Wereldoorlog
  • romans over de liefde

Details:

Auteur(s)Martin Amis
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Janneke van der Meulen
ISBN9789025443580
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 135 x 30 mm.
Gewicht438 gr.  

Recent bekeken producten