Het huis aan de Gouden Bocht

Jessie Burton • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€8,00

Overal elders € 10,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

De laatste bestelling was 2 dagen geleden.
Bestellen

Het huis aan de Gouden Bocht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het huis aan de Gouden Bocht Een betoverende historische roman van Jessie Burton geïnspireerd op het beroemde poppenhuis in het Rijksmuseum Amsterdam, 1686. Nella Oortman komt aan de prestigieuze Herengracht wonen, als jonge bruid van de bekende rijke VOC-koopman Johannes Brandt. Ze is niet bepaald wereldwijs en ze begrijpt niets van het huishouden waar ze in terechtgekomen is. Haar ongetrouwde vrijgevochten schoonzus Maren, de zwarte bediende Otto en het brutale dienstmeisje Cornelia maken er de dienst uit. Haar echtgenoot Johannes is meestal op reis en raakt haar met geen vinger aan. Dan krijgt ze van hem een bijzonder cadeau: een poppenhuis. Het is net hun eigen herenhuis aan de gracht - maar dan in miniatuur. Vanaf dat moment ontvangt Nella mysterieuze pakketjes voor haar poppenhuis. Algauw krijgt het verhaal een dramatische wending en lijkt het lot van alle mensen om haar heen bezegeld.

Dit boek in de pers

Een waarheidsgetrouw beeld van de tijd waarin Petronella Oortman het poppenhuis kreeg van haar man.  
De Telegraaf  

Een aangrijpend verhaal, dat intieme inkijkjes biedt in het leven in Amsterdam tijdens de Gouden Eeuw.  
Het Parool  

Een sfeervolle historische roman […] Een werk waarvan de sfeer en de tijdsgeest overtuigen […]. De manier waarop de schrijfster de personages tot leven schopt, is het meest overtuigende aspect van dit debuut.  
De Standaard  


Reviews & recensies

Een ware pageturner over een poppenhuis en het Amsterdam uit de Gouden Eeuw

Naar sommige boeken ben ik al nieuwsgierig voordat het verschijnt, zoals naar Het huis aan de Gouden Bocht. Toen de uitgever dit boek aankondigde, kon ik dan ook bijna niet wachten. Alles aan dit boek intrigeert me! Het feit dat het door een Engelse is geschreven terwijl het verhaal zich in het zeventiende-eeuwse Amsterdam afspeelt, het tijdperk waarin het verhaal is gesitueerd en het poppenhuis dat echt bestaat (te zien in het Rijksmuseum!). Deze roman is het lezen meer dan waard. Geen moment heb je door dat het verhaal niet door een ras-Amsterdammer is geschreven. Door haar levensechte beschrijvingen voel je de kou, ruik je de geuren van de stad en hoor je het lawaai. Het verhaal van Nella, de familie waar ze na haar huwelijk in terechtkomt en het poppenhuis dat ze van haar echtgenoot krijgt, kruipt echt in je. Een ware pageturner!

Bekijk alle reviews van Loretta Schrijver 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • historische romans over de Gouden Eeuw
  • historische romans over Amsterdam

Details:

Auteur(s)Jessie Burton
UitgeverijLuitingh Sijthoff
Vertaler(s)Mieke Trouw-Luyckx
ISBN9789021016368
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's384
Verschijningsdatum
SerieLeeslicht
Afmetingen211 x 136 x 33 mm.
Gewicht485 gr.  

Recent bekeken producten