Het heilige zelf

Sytze Ypma • Paperback

€ 15,95

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 30-03-2017

Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Mensen zijn gelaagde wezens en ons diepste innerlijk is heilig, zo stelt Sytze Ypma. In deze religieuze antropologie brengt hij die lagen in kaart via de geestelijke weg die Etty Hillesum in haar dagboeken beschrijft.

Ypma pleit voor een nieuwe kijk op de mens, een nieuw zelfbeeld - het gelaagde zelf - dat hij uitwerkt aan de hand van het Bijbels-Hebreeuwse denken. Hij laat zien hoe ons zelf meer weg heeft van de maan dan van de zon. De mens schijnt niet zelf, maar dankzij iets buiten zichzelf, de Ander, die in geestelijke zin de zon is.
Vanuit dit mensbeeld werpt Ypma een nieuwe blik op het narcisme - de liefde voor ons zelf en de zelfontwikkeling. Hij stelt dat religie ons kan helpen om in de verhouding tot onszelf te rijpen. Het narcisme en religie vinden elkaar in waarden als humor, wijsheid, empathie, acceptatie van de eindigheid van het leven, creativiteit en bidden.

Dr. Sytze Ypma is predikant van de protestantse gemeente Scharnegoutum-Loënga. Naast zijn predikantschap is hij werkzaam als docent godsdienstpsychologie aan de PThU te Groningen.

Details:

Auteur(s)Sytze Ypma
UitgeverijMeinema, Uitgeverij
ISBN9789021143934
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.  

Recent bekeken producten