Het Getij

Hugh Aldersey-Williams • Hardcover

€ 29,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

De laatste bestelling was 1 dag geleden.
Bestellen
*eci.nl prijs € 23,99

Vanaf 24 februari 2017

Reserveer

Het Getij is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De zee komt op en trekt zich terug volgens regels die voor de meesten van ons een mysterie zijn. En dat mysterie is er niet voor niks, laat bekroond wetenschapsschrijver Hugh Aldersey-Williams zien. De lange zoektocht van de mens om het getij te doorgronden is een episch verhaal: van Aristoteles, van wie gezegd wordt dat hij verdronken is in zijn pogingen de Griekse getijden te begrijpen, via baanbrekende onderzoeken van Galilei en Newton naar de rol van de maan, tot de pogingen heden ten dage om het getij beter te begrijpen en zelfs te willen controleren.

Aldersey-Williams neemt de lezer mee naar de meest memorabele verschijningsvormen van het fenomeen van eb en vloed. Hij bezoekt de Baai van Fundy in Nova Scotia, waar het getij het sterkst ter wereld is; arctisch Noorwegen, het thuis van een razende draaikolk, bekend als de maelstrom; en Venetië om te onderzoeken hoe deze stad de overstromingen, veroorzaakt door het beruchte acqua alta, tegenhoudt. Gedurende deze meeslepende ontdekkingsreis graaft Aldersey-Williams naar klassieke literaire verbeeldingen van eb en vloed, van Shakespeare tot Dickens, van Homerus tot Jules Verne. Zo vervlecht hij literatuur en folklore met eeuwen van wetenschappelijk denken om de macht en werking uit te leggen van een van de meest intrigerende, mysterieuze en elementaire krachten der natuur: het getij.

Dit boek in de pers

Een springvloed aan kleurrijke, historische anekdotes, waardoor je iedere keer weer vooruitkijkt naar een volgend prachtig verhaal in deze cultuurgeschiedenis van eb en vloed.  
The Times  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over wetenschapsgeschiedenis
  • verhalende non-fictie in stijl

Details:

Auteur(s)Hugh Aldersey-Williams
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023435778
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
Afmetingen237 x 158 x 34 mm.
Gewicht695 gr.  

Recent bekeken producten