Het gerecht

Inge Ipenburg • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,19

Overal elders € 18,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Het gerecht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het gerecht' van Inge Ipenburg is een spannende thriller over de vraag: hoe ver gaat je rechtvaardigheidsgevoel als het ten koste gaat van jezelf en je vrienden. Sandra Hazelaar is een voormalig actrice die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht haar huiskamerrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop.
Zij herkent de verkrachter als de strafadvocaat mr. Joachim Hansson, die regelmatig aanschuift aan de desk van een entertainmentrubriek. En hij herkent Sandra... Gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel wil Sandra alles op alles zetten om het recht te laten zegevieren. De macht van Hansson reikt echter ver, heel ver. Hij zorgt ervoor dat haar zorgvuldig opgebouwde leven en reputatie als een kaartenhuis in elkaar storten. Sandra verliest de grip op haar leven en vrienden, terwijl Hansson de dans lijkt te ontspringen...

Inge Ipenburg raakte tijdens het juryvoorzitterschap voor De Gouden Strop (2011) geïnspireerd en begon met schrijven. Met tussenpozen kwam 'Het gerecht' tot stand. Inge is bekend als actrice en momenteel te zien in de serie 'Celblok H'. 'Het gerecht' is een spannend verhaal voor de lezers van Esther Verhoef en Simone van der Vlugt.

Dit boek in de pers

Ipenburg heeft een fantastisch debuut geschreven (… ) Ze kan zich nu al meten met de gevestigde Nederlandse thrillerkoninginnen.  
VN'S DETECTIVE & THRILLERGIDS  


Reviews & recensies

Een spannende en originele thriller over faam en macht

Het gerecht is een originele thriller die je op het puntje van je stoel houdt. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik positief verrast ben door deze debuutroman van actrice Inge Ipenburg. Het plot draait om Sandra Hazelaar, een BN'er die ongelukkigerwijs getuige is van een verkrachting. Zij en de dader herkennen elkaar en vanaf dan maakt hij haar het leven zuur. Ipenburg schrijft op een ontzettend doordachte en spannende manier. Je voelt als lezer hoe de hoofdpersoon stukje bij beetje de controle over haar leven kwijt raakt, hoe ze haar vrienden en reputatie verliest. En dit alles door de macht van een verschrikkelijk enge en slimme man. Een aanrader voor thrillerfans; je zal het in één ruk uitlezen. Ongelooflijk spannend!

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over Amsterdam
  • vrouwelijke thrillers

Details:

Auteur(s)Inge Ipenburg
UitgeverijDe Fontein Romans & Spanning
ISBN9789026136542
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 142 x 30 mm.
Gewicht474 gr.  

Recent bekeken producten