Het dorp

Nikita Lalwani • Paperback

€ 19,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na een lange reis vanuit Engeland staat Ray Bhullar voor het hek van het Indiase dorp dat de komende maanden haar thuis zal zijn. De deur van de hut die ze deelt met haar collega Serena is een losse plaat metaal, de ramen zijn gaten in de muur. En buiten gaat het dorpsleven schijnbaar zijn gewone gang.

Toch is het dorp allesbehalve gewoon. Het is een `open gevangenis , waar mensen met een veroordeling voor moord of doodslag wonen, samen met hun gezin. Ray en haar collega s van de BBC observeren en filmen het dorp voor een serie over het leven in gevangenissen. Ze willen het aan de kijkers presenteren als het ultieme voorbeeld van verdraagzaamheid, maar als de tv-ploeg langer blijft en de behoefte aan drama toeneemt, vervaagt de grens tussen schuld en onschuld en doemt er een nieuw soort wreedheid op, onverwacht en angstaanjagend. Nikita Lalwani s tweede roman Het dorp is een bijzonder boeiend en beeldend geschreven verhaal over macht en machteloosheid, dat op onnavolgbare wijze aantoont hoe broos ons morele oordeel kan zijn.

Dit boek in de pers

De rijke literatuur over India mag zich gelukkig prijzen met Nikita Lalwani. Op een even subtiele als vlijmscherpe manier weet Lalwani de haast onzichtbare tekens van oplopende spanning te registreren. (...) Scherp en doordringend. Haar roman raakt de kwestie van de ethische verantwoordelijkheid van de journalistiek in de kern, levert priemend commentaar bij het afwegen van schuld en onschuld, en prikt genadeloos door de broze illusie van het vertrouwen heen.  
Trouw  

Een krachtige roman met boeiende personages  
De Standaard  

Het dorp is scherp en compromisloos, een boek waaruit je je niet kunt losrukken en dat je achterlaat met de vraag in welke richting de naald zal wijzen op het moment dat het morele kompas wordt verbrijzeld.  
The Independent  

Een gelaagde en goed geschreven roman die in wezen gaat over een jonge vrouw die keer op keer faalt om echt contact te maken, hoezeer ze dat ook wenst.  
Opzij  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de televisiewereld
  • romans over moraliteit

Details:

Auteur(s)Nikita Lalwani
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Aleid van Eekelen-Benders
ISBN9789023478744
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's272
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 23 mm.
Gewicht363 gr.

Recent bekeken producten