Het boek van de Baltimores

Joël Dicker • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 13,93

Overal elders € 19,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Het boek van de Baltimores is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Tot de dag van het Drama waren er twee families Goldman: de Goldmans-uit-Baltimore en de Goldmans-uit-Montclair. De Goldmans-uit-Montclair, waarvan Marcus Goldman deel uitmaakt, zijn een middenklassengezin dat in een klein huis in Montclair woont. De Goldmans-uit-Baltimore vormen een welvarend gezin dat in een luxe villa in een rijke buitenwijk van Baltimore woont. Voor hen koestert Marcus een grenzeloze bewondering.

Acht jaar na het Drama besluit Marcus de geschiedenis van zijn familie te vertellen en blikt hij terug op de lotgevallen van de Goldmans-uit-Baltimore, op zijn dierbare neven Hillel en Woody en hun buurmeisje Alexandra. Al voor het Drama zich ontvouwde begon het vernis van de Baltimore-Goldmans langzaam scheurtjes te vertonen. Totdat alles op een dag instortte. En sindsdien wordt Marcus voortdurend door één vraag geplaagd: wat is er nu echt met de Baltimores gebeurd?
30% korting voor vaste klanten

Dit boek in de pers

Weer uiterst onderhoudend.  
De Volkskrant  

Je kunt niet anders dan verder lezen, het boek wegleggen is geen optie.  
Hebban.nl  

Dicker is een van die zeldzame schrijvers die de lezer bij zijn nekvel grijpen en niet meer loslaten tot de allerlaatste pagina.  
De Standaard  

Ook in deze zoektocht naar de verborgen waarheid over personen in zijn nabijheid die hij meende te kennen, schittert de karaktervolle verteller in zijn combinatie van naïviteit, ijdelheid en intelligentie. De plot is in dit prachtig geschreven tweeluik slecht een aanleiding voor bespiegelingen over de werking van het geheugen en over de illusies waarmee mensen hun eigen geschiedenis falsificeren. Heerlijk leesvoer, waarbij de lezer tot de laatste bladzijde verrast wordt door alle onthullingen.  
Vrij Nederland Detective & Thrillergids  

Meesterlijk [...] Meeslepend en droogkomisch.  
ZIN  

Niet weg te leggen.  
Marie Claire  

Een razend spannende familiekroniek, waarin ook nog wat te lachen valt.  
JAN  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Knap geconstrueerde roman rondom een familiegeschiedenis. Spannend beschreven, soms zenuwslopend!

In dit boek draait het om de geschiedenis van de familie van Marcus Goldman. Marcus kennen we al van het boek ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert.’ De twee verhalen vallen een beetje met elkaar samen, zonder dat ze echt met elkaar verweven zijn. Kern van het verhaal is een Drama (met een hoofdletter D) dat in de familie is voorgevallen. Dat lees je direct op de eerste pagina. Maar dan begint het! Dicker schrijft lang om het Drama heen, en laat de lezer eerst kennis maken met alle personages, en beschrijft de ogenschijnlijk onbezorgde jeugd van Marcus. Maar gaandeweg komen er barstjes in de geschiedenis, en op een gegeven moment staat alles op z’n kop. Dicker heeft het tragische verhaal op ingenieuze wijze geconstrueerd, en ik kon het boek bijna niet wegleggen. De plotwendingen in het verhaal maken de verrassing compleet.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over familiedrama's
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Joël Dicker
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Manik Sarkar
ISBN9789023496113
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's480
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 150 x 35 mm.
Gewicht691 gr.

Recent bekeken producten