Het Boek Ont

Anton Valens • Paperback

Vanaf € 10,45

Alleen tweedehands beschikbaar

Zet op verlanglijstje

Dit boek in de pers

Als het niet zo'n versleten en stellig ongroningse uitdrukking was, zou je Het Boek Ont de Grote Groninger Roman kunnen noemen. (...) De onweerstaanbaarheid van Het Boek Ont zit allereerst in de ijzeren regelmaat waarmee Valens je eens in de zoveel pagina's laat grinniken - daar kan geen cliffhanger tegenop. Maar daarbij komt de subtiele manier waarop zijn zinnen verwijzen naar het grote geheel van de roman.  
NRC  

Wat Het Boek ONT tot een onvergetelijk avontuur maakt, is de precaire balans die Valens weet te houden tussen zuivere ernst en vrolijke nonsens.  
De Volkskrant  

Het Boek Ont lijkt met een voortdurend ingehouden gegrinnik te zijn geschreven. In elk geval wordt de lezer getrakteerd op een fijnzinnige en lichte toon, iets bruisends, zonder dat het één grote dijenkletser wordt. Het verhaal is tegelijkertijd gek en herkenbaar genoeg.  
Het Parool  

In tijden heb ik niet zo om een boek gelachen.  
Vrij Nederland  

Valens' observaties zijn vaak verrassend treffend.  
HP/De Tijd  

Valens [weet] een perfect gepaste toon aan te slaan om je mee te nemen in zijn verhaal. Valens schrijft in razend tempo, wars van Hollands realisme, en vuurt de grappen op de lezer af uit de losse heup. Die hebben geen lachof-ik-schiet-gehalte, maar moeten een versterkend effect hebben. Een gecontroleerde gekte. (...) Nooit helemaal geloofwaardig en toch volledig overtuigend.  
De Groene Amsterdammer  

Een boek dat ongenadig de absurditeit van het bestaan aantoont en met zijn einde-der-tijdenthematiek een drukkende geestelijke desolaatheid uitstraalt. Laverend tussen ernst en satire wekt dit knap geschreven Het Boek Ont alleen maar bewondering op.  
Knack  

Valens is een opvallend getalenteerde schrijver die met zijn bizarre uitgangspunt van alles weet aan te kaarten - de verzwakte positie van de sociaal onhandigen in onze tijd, de impact van politieke besluiten op het leven van gewone mensen, het leven in een grote provinciestad, maar ook de waarde van solidariteit en doorzettingsvermogen. Dat klinkt knap heftig, maar is het absoluut niet. Het Boek Ont (...) is een heerlijk humoristisch boek, zoals je ze zelden tegenkomt.  
Leeuwarder Courant  

Zo aanstekelijk geschreven, dat je gerust kunt spreken van een humoristisch hoogte punt in de moderne Nederlandse literatuur.  
Dagblad De Limburger  

Het boek heeft vaart, de timing is perfect en de humor is fijnzinnig.  
Nederlands Dagblad  

Trefzeker, precies, met op het juiste moment een onverwacht woord.  
BOEK  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over mannenvriendschap
  • vrolijke boeken

Details:

Auteur(s)Anton Valens
ISBN9789025441395
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten