Handboek vaccinaties A

Karel Hoppenbrouwers, Rudy Burgmeijer • Paperback

€ 81,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De wetenschappelijke kennis over vaccins en vaccineren ¿ de vaccinologie ¿ evolueert in een hoog tempo, de epidemiologie van infectieziekten verandert doorlopend en nieuwe vaccins verschijnen op de markt. Door deze ontwikkelingen volgen de wijzigingen in de vaccinatieprogramma¿s van Nederland en Vlaanderen elkaar steeds sneller op. Voor professionals die dagelijks vaccineren is het soms al moeilijk die ontwikkelingen te volgen, laat staan voor de (para)medici voor wie vaccineren geen dagelijks werk is.

De herziening van het 'Handboek vaccinaties' is een logisch gevolg van de in de afgelopen jaren opgetreden ontwikkelingen binnen de vaccinologie en de daaruit voortvloeiende wijzigingen in het vaccinatiebeleid. Deze tweede druk is in de ­eerste plaats praktijkgericht, waarbij die praktijk is ingebed in een voor uitvoerenden begrijpelijk, theoretisch kader. Op die manier biedt het bouwstenen voor het met kennis van zaken uitvoeren van vaccinaties en het geven van wetenschappelijk onderbouwde voorlichting aan cliënten en patiënten in Nederland en Vlaanderen.

Deel A begint met een theoretisch kader (¿Algemene onderwerpen¿), om vervolgens uitgebreid in te gaan op de uitvoeringspraktijk. Het deel sluit af met een bespreking van de universele vaccinatieprogramma¿s van Nederland en Vlaanderen. In enkele bijlagen zijn onder andere nuttige adressen en informatie over alle in Nederland en Vlaanderen verkrijgbare vaccins opgenomen. In deel B, dat met deel A een afgerond geheel vormt, worden in alfabetische volgorde alle infectieziekten behandeld waartegen in Nederland en in Vlaanderen gevaccineerd kan worden. Alle aspecten van die vaccinaties komen daarbij uitgebreid aan bod.

Details:

Auteur(s)Karel Hoppenbrouwers, Rudy Burgmeijer
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023247487
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's574
Verschijningsdatum
Afmetingen241 x 172 x 27 mm.
Gewicht1120 gr.  

Recent bekeken producten