Handboek apologetiek

Alister McGrath • Hardcover

€ 21,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit beknopte 'Handboek apologetiek' leert niet alleen het geloof te communiceren, maar helpt ook te zoeken naar de apologetische houding die het beste bij de lezer past.

Grote, welsprekende verdedigers van het geloof zijn van alle tijden, maar het wetenschappelijk atheïsme van deze tijd daagt ons uit tot een nieuwe benadering van apologetiek. Dit handboek zet een methode uiteen die niet alleen het verstand, maar ook het hart en de verbeelding aanspreekt.
McGrath bespreekt eerst de bijbelse basis voor apologetiek en de historische vormen ervan. Hij laat zien dat er verschillende goede manieren zijn om het geloof te delen - met behulp van toelichting, argumenten, verhalen en beelden - en noemt diverse richtingwijzers naar het geloof, zoals ons aangeboren verlangen naar rechtvaardigheid, onze schoonheidservaring en de orde die we in de natuurlijke wereld zien. Ook helpt hij de lezer te ontdekken wat het beste werkt bij hemzelf en zijn gesprekspartner.
'Apologetiek moeten we niet als een defensieve en vijandige reactie tegen de wereld zien,' zegt McGrath, 'maar als een goede gelegenheid om de schatten van het christelijk geloof te etaleren, op te poetsen en aan te prijzen.' Dit boek laat zien dat het mogelijk is op een wellevende en doeltreffende wijze het geloof aan te bevelen aan mensen buiten de kerk.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Alister McGrath
UitgeverijBoekencentrum
Vertaler(s)Arend Smilde
ISBN9789023923671
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Afmetingen235 x 155 x 26 mm.
Gewicht490 gr.

Recent bekeken producten