Grillroom Jerusalem

P.F. Thomése • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€8,00

Overal elders € 10,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Grillroom Jerusalem is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

WINNAAR BOB DEN UYL PRIJS 2012

Eind vorig jaar reisde P.F. Thomése als lid van een schrijversdelegatie door Israël en de bezette gebieden, met name de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Hij verkeerde daar in het opmerkelijke gezelschap van Rosita Steenbeek, Jan Siebelink en Antoine Bodar. Sceptisch begaf hij zich naar het Beloofde Land, het dichtst beschreven stukje aarde. Het werd een onvergetelijke ervaring, en P.F. Thomése, die eigenlijk helemaal niet van plan was geweest om het zijne aan Israël toe te voegen, zette zich na thuiskomst meteen aan het schrijven van Grillroom Jeruzalem.

P.F. Thomése debuteerde in 1990 met Zuidland en won daarmee de AKO Literatuurprijs. Sindsdien schreef hij romans, verhalen, novellen en essays die alom werden geprezen en waarvan verschillende werden genomineerd voor de grote literaire prijzen. Schaduwkind (2003) bracht hem een internationale doorbraak, het boek verscheen in meer dan 20 talen. In 2010 verscheen De weldoener, een meedogenloze roman over de romantische liefde.

Dit boek in de pers

Aanvankelijk krijg je de indruk mee te reizen op werkweek met een zittenblijvertje uit havo-4. Thomése maakt flauwe grappen ten koste van anderen, waar je soms toch om moet lachen. Pas wanneer de allerlaatste grap gemaakt is, dringt het tot je door dat Thoméses cynisme het spijtige middel moet zijn om z'n verbijstering over de situatie te ondervangen.  
De Volkskrant  

Hilarisch, provocerend verslag van [een] Palestinareis.  
Het Parool  

Het is een reisverslag, geen fictie, maar het verslag is zo persoonlijk dat het aanvoelt alsof je alles door de ogen van een literair personage ziet. Er is hier geen journalist aan het woord, maar een schrijver. (...) Hij beschrijft zijn indrukken op een jaloersmakend soepele toon. Veel spreektaal, hier en daar een bijna lyrische alinea.  
HP/De Tijd  

Op een subtiele en geestige manier maakt [Thomése] duidelijk dat 'geloven' altijd iets is dat op de loer ligt, in ieder geval bij diegenen bij wie in de vroege jeugd een zaadje is geplant.  
De Groene Amsterdammer  

[Thomése] is de atheïst, die tracht te laveren tussen twee partijen die (vanuit zijn perspectief) allebei uit fundamentalistische mafketels bestaan. Aan het einde van het dag is het zijn zaak niet, lijkt hij te denken.  
De Standaard  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het Midden-Oosten
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)P.F. Thomése
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025436810
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 15 mm.
Gewicht182 gr.  

Recent bekeken producten