God spreekt vandaag

Diane Palm, Eline van Vreeswijk, Herman van Wijngaarden • Paperback

€ 14,90

3 - 5 Werkdagen

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit is een dagboek waarvan de kern door jongeren zelf 'geschreven' wordt. In tegenstelling tot andere dagboeken geeft God spreekt vandaag geen meditaties bij bijbelgedeelten, maar leessleutels. Dat zijn handreikingen om zelf te ontdekken wat God in het bijbelgedeelte tot jou persoonlijk wil zeggen.
De rode draad wordt gevormd door allerlei thema's waarover en waardoor(heen) God spreekt, zoals bijvoorbeeld: gebed, schuld, Jezus, armoede, kinderen, het kruis, seksualiteit, schepping en rust. Als we daarin Gods stem leren verstaan, ontdekken we hoe concreet God in ons dagelijks leven aanwezig is.
God spreekt vandaag is opgezet volgens de HGJBbijbelleesmethode SOLVAT, die onder andere bekend is geworden door de Jes!-uitgaven Prikkels, Triggers en Spitters. Elke dag wordt eerst geschetst hoe het thema een rol speelt in het leven van jongeren. Vervolgens wordt een passend bijbelgedeelte genoemd, met daarbij een leesvraag om te ontdekken wat God over en/of door dit thema zegt.

De auteurs werken bij de HGJB en hebben veel ervaring in het schrijven van bijbelstudiemateriaal voor jongeren. Ze schreven onder andere voor de serie 'Praten met de Bijbel'.

Details:

Auteur(s)Diane Palm, Eline van Vreeswijk, Herman van Wijngaarden
UitgeverijJes!
ISBN9789023928607
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten