Getuige

Lars Kepler • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Getuige is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Birgittagården is een internaat voor jonge vrouwen met destructief gedrag. Op een donkere herfstnacht wordt een van de opgenomen meisjes vermoord in de separeerkamer van het internaat. Ze wordt met beide handen voor haar gezicht gevonden op het bed. Niemand heeft iets gezien en een van de meisjes is spoorloos verdwenen. Inspecteur Joona Linna reist af naar de Birgittagården en bevindt zich al snel midden in de meest raadselachtige moordzaak waarop hij ooit is gestuit. Als hij op zoek gaat naar de oplossing, worden er verwoestende krachten in werking gezet.
Er zijn geen getuigen, maar kort na de gewelddadige moord begint een vrouw in Stockholm de tiplijn van de politie te bellen met informatie. Eerst vraagt ze geld voor haar inlichtingen, maar later verzoekt ze hen alleen maar te luisteren, steeds wanhopiger.

Dit boek in de pers

Diverse verhaallijnen en personages (...) vakkundig en filmisch bij elkaar gebracht.  
De Volkskrant  

Getuige is een buitengewoon en mooi gelaagde thriller. De groei van Joona Linna als personage draagt daar zeker het nodige aan bij  
De Telegraaf  

Goed geschreven en behoorlijk spannend. Het eind doet je ontzettend verlangen naar het vierde deel in de steeds maar aan kwaliteit winnende Joona Linnareeks.  
Het Parool  

Getuige is een enerverende thriller, met haarspeldbochten en hoekige wendingen en zo dik als een cake van een voortreffelijke bakker. Hap.  
Nu.nl  

Getuige maakt de wervende teksten op de achterflap waar. Het is inderdaad "bloedstollend", "buitengewoon spannend" en "spectaculair". Het boek zit knap in elkaar en doet denken aan The Shining.  
Vrij Nederland Detective & Thrillergids  

Tot en met de allerlaatste pagina wordt de lezer getrakteerd op de overtreffende trap van spanning.  
CRIMEZONE.NL  

Als je niet oppast lees je dit met een sinistere dreiging geladen boek in één ruk uit!  
Dagblad Van Het Noorden  

Het is een prettig strak gecomponeerde thriller over een actueel thema: een door bezuinigingen falende jeugdzorg die onvermijdelijk slachtoffers maakt. (...) Getuige is een meer dan uitstekende thriller en een absolute aanrader voor de liefhebbers van Scandinavische misdaadliteratuur.  
GPD  

Hoewel het duo duidelijk voor een traditionelere benadering koos, kostte het Lars Kepler weinig moeite zich te verzekeren van een groot lezerspubliek. Kwaliteit verloochent zich niet.  
BOEK  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over internaten
  • gruwelijke spanning uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Lars Kepler
UitgeverijCargo
Vertaler(s)Clementine Luijten, Jasper Popma
ISBN9789023487029
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's544
Verschijningsdatum
SerieJoona Linna
Afmetingen228 x 150 x 42 mm.
Gewicht771 gr.  

Recent bekeken producten