Gestameld liedboek

Erwin Mortier • Paperback eci.nl lezers

€ 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

De laatste bestelling was 15 uur geleden.
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De moeder van Erwin Mortier lijdt aan alzheimer. Ze heeft geen wilsbeschikking gemaakt en geleidelijk wordt ze door de ziekte overmeesterd. De zoon heeft dit wrede proces vastgelegd in een literair en universeel meesterstuk dat veel verder reikt dan het ziekbed van zijn moeder. Gestameld liedboek is een rauwe en tegelijk tedere elegie over ouders en kinderen, liefhebben en verlies, over afscheid nemen en herinneren.

Dit boek in de pers

Gestameld Liedboek is onvoorspelbaarder en verrassender dan de meeste boeken uit het genre. Mortier schrijft intens betrokken over de moeder en vol woede over haar ziekte. Hij maakt door zo dicht bij zichzelf te blijven, de woede en het verdriet om het verval alleen maar beter invoelbaar. En als het zo stormt in het hoofd van het kind, hoe moet het er bij de ouder dan wel niet uitzien.  
NRC  

In deze pijnlijk mooie roman is het uiteindelijk toch de liefde die blijft hangen, de liefde van een zoon voor zijn moeder. Hartverscheurend.  
De Telegraaf  

Gestameld liedboek laat precies zien wat literatuur moet zijn. Wonderschoon en ontroerend!  
Het Parool  

Erwin Mortier vangt zijn moeders dementie in sensitief en verfijnd proza. De fraaie zinnen waarin hij de aftakeling inkleedt, zorgen juist voor een onverwacht schril effect.  
Trouw  

Een indrukwekkend en integer verslag.  
Elsevier  

Het boek is vaak meer poëzie dan proza, zo zorgvuldig is elk woord in elke zin gekozen. Zo persoonlijk ook zijn de beschrijvingen en zo fragmentarisch de herinneringen. Een 'Gestameld liedboek' maar wel heel trefzeker en raak. Recht naar ons diepste binneste.  
Metro  

Erwin Mortier overtreft zichzelf. Dit is meer dan immens aangrijpende bekentenisliteratuur over de ziekte alzheimer. Het is een essentieel boek. Indrukwekkend. Mortier delft op elke pagina wel minstens één diamant op.  
De Standaard  

Zowel een prachtige ode aan de reddende kracht van taal als een klaaglied voor een mens.  
Medisch Contact  

Het maakt niet uit welk onderwerp Erwin Mortier oppakt. Alles wat hij beschrijft, krijgt die typische schittering, die onmiskenbare eigen klank. Gouden tragiek.  
Opzij  

Details:

Auteur(s)Erwin Mortier
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023476009
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Afmetingen201 x 126 x 16 mm.
Gewicht223 gr.  

Recent bekeken producten