Geronimo

Leon de Winter • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Geronimo is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Geronimo is een duizelingwekkende roman over onderdrukking en vrijheid, over schoonheid en rouw, over haat en liefde.

'Geronimo' - zo luidde het codewoord dat de mannen van Seals Team 6 moesten doorgeven als ze Osama bin Laden hadden gevonden. De commando's deden de wereld versteld staan met hun spectaculaire actie. Maar is de operatie echt verlopen zoals de officiële versie ons wil doen geloven? In deze roman speelt Leon de Winter een virtuoos spel met deze vraag.

Daarnaast is Geronimo het verhaal van Apana, een Afghaans meisje dat een passie ontwikkelt voor de Goldberg Variaties van Bach, en het verhaal van Jabbar, een Pakistaanse jongen wiens kostbaarste bezit een oud keukenkrukje is, een krukje dat de loop van de geschiedenis een cruciale wending kan geven. En ook is Geronimo het verhaal van de Amerikaanse ex-commando Tom Johnson, door wiens ogen vol mededogen we naar een doortrapte, tragische en tegelijk magnifieke wereld mogen kijken.

Dit boek in de pers

Net als bij zijn roman VSV (2010) stort De Winter zich op de non-fictie in de literatuur. Het verhaal ontspint zich rondom Osama bin Laden en de geplande aanval op diens leven door een groep Navy Seals. Naar aanleiding van deze gebeurtenis volgt een groots complot waarmee de schrijver zijn roman in het internationale politieke krachtenveld plaatst. De charme van de roman ligt in de krankzinnigheid ervan.  
NRC  

De Winter stookt het vuurtje van de verbeelding op tot de pagina's er van vlammen. Die houding maakt hem uniek. Leon de Winter de 'lefste' schrijver van Nederland.  
De Volkskrant  

Rasverteller Leon de Winter sleurt zijn lezers mee in een spannend verhaal.  
De Telegraaf  

Intriges, actie en spanning. Een geslaagde avontuurlijke complotroman.  
Algemeen Dagblad  

Niet inzakkende suspense, en de complottheorieen die waarachtig aandoen door geraffineerd gebruik van details, die weer gestut worden door noeste documentatiedrift in de zucht naar 100 procent feitelijkheid.  
Vrij Nederland  

Virtuoos.  
Margriet  

Een roman met de vaart van een Tom Clancy-thriller.  
Elsevier  

De Winter schrijft wervelend. Zijn romans lezen met een vaart die een gestroomlijnde Jaguar het nakijken zou geven. De kruising tussen politieke fictie, spionage-roman en moralistische fabel heeft de allure van een pageturner, die elke flinter verveling verdrijft.  
De Morgen  

Leon de Winter heeft passie in de pen. [...] in een sneltreinvaart dendert de roman door. Heerlijk.  
Esquire  

Een roman met internationale aspiraties: het combineert een raadselachtige episode uit de moderne wereldgeschiedenis met groothartige liefde, kunst en religie.  
Nederlands Dagblad  

Leon de Winter kan spannend schrijven.  
Reformatorisch Dagblad  


Reviews & recensies

Ingenieuze roman met trekjes van een thriller

Geronimo. Dat was de Amerikaanse codenaam voor de militaire operatie waarbij Osama Bin Laden op zijn schuiladres in Pakistan werd gedood. Onzin, volgens talloze complotsites die op internet te vinden zijn. Iets waar ik me - ik zal het maar eerlijk toegeven - soms behoorlijk in kan verliezen. Dwalen van het ene naar het andere complot; ik vind het intrigerend. Met deze ingenieuze roman van Leon de Winter hebben de Nederlandse complotdenkers een nieuw scenario in handen over wat er ook gebeurd zou kunnen zijn. Want wat als Osama die nacht helemaal niet is gedood, maar zijn leven - om geheime redenen - is gespaard? Het zijn spannende en intrigerende vragen die De Winter in deze functioneel geschreven roman de lezer voorlegt. Qua opzet doet Geronimo soms aan een thriller denken waarbij de verschillende hoofdpersonen in het boek allemaal met elkaar verbonden blijken te zijn. Als lezer snak je naar het einde; niet omdat het boek verveelt, maar juist om te weten hoe het afloopt.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over terrorisme
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Leon de Winter
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023495598
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's388
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 134 x 30 mm.
Gewicht438 gr.  

Recent bekeken producten